Πανηγυρικά στην Β’ ΕΠΣΑ, Ζαβλάνι και Αργυρά – Παίζουν πλέον μεταξύ τους για την κούπα του πρωταθλητή

Μεγάλη νίκη με 3-0 σημείωσε το Ζαβλάνι απέναντι στην Φλόγα Ροδιάς, για την 5η αγωνιστική των Play Off της Γ’ Κατηγορίας, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την άνοδο του στην Β’ Κατηγορία.

Η ομάδα του Ανδρέα Σέρρου έδειξε ψυχή, θέληση και πήρε θριαμβευτικά τους τρείς βαθμούς της νίκης, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα διεκδικήσει απέναντι στα Αργυρά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σε ένα παιχνίδι που με ισοπαλία ή νίκη κατακτά την κούπα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι φιλοξενούμενοι του Γιώργου Αμασιάδη είχαν την πρώτη μεγάλη στιγμή στον αγώνα, όταν ο Κατσαούνης βρέθηκε τετ α τετ απέναντι από τον Αγοράκη, με τον έμπειρο γκολκίπερ να αποκρούει σωτήρια και να γλιτώνει την ομάδα του από το 0-1.

Και αφού αυτό δεν έγινε, η ομάδα του Ανδρέα Σέρρου άνοιξε στο 9’ λεπτό το σκορ, όταν σε παράλληλη μπαλιά του Σανδραβέλη, ο Μπακούρος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Μάλιστα στο 15′ λεπτό ο Χότζα έχασε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του Ζαβλανίου, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Σταμόπουλο, αλλά ο έμπειρος γκολκίπερ της Φλόγας τον κέρδισε και κράτησε το 1-0.

Η ομάδα της Ροδιάς απάντησε και αυτή με μεγάλη ευκαιρία στο 25′ λεπτό, όταν ο Κουνάβης μέσα από την περιοχή σούταρε και ανάγκασε τον Αγοράκη να διώξει δύσκολα με τα πόδια σε κόρνερ.

Στο 44′ λεπτό της αναμέτρησης, ο Κουνάβης εκτέλεσε εξαιρετικό φάουλ και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από τα δοκάρια του Αγοράκη, με το ημίχρονο να τελειώνει στο 1-0.

Στην επανάληψη το Ζαβλάνι ήταν καλύτερο και έχασε πιο κλασσικές ευκαιρίες, θέλοντας να “τελειώσει” την υπόθεση νίκη. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι, κυρίως με τον Άκη Κατσαούνη.

Στο 60′ λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία σε κεφαλιά του Καρπάνου, ενώ στο 65′ λεπτό την νέα κεφαλιά του Χότζα απέκρουσαν από την γραμμή οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων.

Στο 70′ λεπτό ακυρώθηκε ως οφσαίντ, τέρμα του Κατσαούνη με κεφαλιά για την ομάδα της Φλόγας Ροδιάς, ενώ αντίστοιχα το ίδιο έγινε με ακυρωθέν τέρμα των γηπεδούχων στο 75′ λεπτό.

Και ενώ η Φλόγα Ροδιάς πίεζε να φτάσει σε κάποιο τέρμα, αφού οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα ήταν καταδικαστικό για αυτή, στο 90’ λεπτό της αναμέτρησης και σε αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Μπισμπίκης έφυγε μόνος του από τα αριστερά, σέρβιρε έτοιμο τέρμα στον Σανδραβέλη, ο οποίος “κλείδωσε” την υπόθεση νίκη, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων στα “σύρματα” με τους αρκετούς φιλάθλους της ομάδας, που βρέθηκαν στο γήπεδο για το μεγάλο ντέρμπι. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Μπισμπίκης στο 92’ λεπτό με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή.

Πλέον Αργυρά και Ζαβλάνι θα αναμετρηθούν την τελευταία αγωνιστική με φόντο την κούπα του πρωταθλητή και έχοντας και οι δύο τους εξασφαλίσει την άνοδο στην Β’ Κατηγορία. Η Αργυρά θέλει μόνο νίκη για να κατακτήσει αυτή τον τίτλο, ενώ το Ζαβλάνι παίζει για δύο αποτελέσματα.

Διαιτήτευσε ο Χ. Πετρόπουλος με βοηθούς του Π. Ζούλη και Γ. Αγγελόπουλο.

ΑΠΣ Ζαβλάνι (Α. Σέρρος) : Αγοράκης, Μπαρλής, Χριστόπουλος, Ζησιμόπουλος, Γιαχαλής, Παπασπυρόπουλος, Καρπάνος, Μπακούρος, Ζανδραβέλης, Χότζα (87’ Κούντας), Ασημακόπουλος (83’ Μπισμπίκης)

Φλόγα Ροδιάς (Γ. Αμασιάδης) : Σταμόπουλος, Γ. Κατσαούνης (80’ Θεοδωρόπουλος), Χρυσανθακόπουλος.Π. Λιακόπουλος, Κουτρόπουλος, Α. Λιακόπουλος (63’ Νικολακόπουλος), Γκιώνης (63’ Μπαντούνας), Λούμσι, Κατσαούνης, Γιαννόπουλος, Αβράμης (18’ Κουνάβης)

Στο άλλο παιχνίδι για την 5η αγωνιστική των Play Off του β’ ομίλου της Γ’ Κατηγορίας είχαμε :

Αργυρά Πατρών – Φλόγα Κάτω Καστριτσίου 2-1 (25, 55′ Ράσκος / 42΄Π. Παπαδόπουλος)

Η βαθμολογία (μετά από 5 αγώνες)

Γ’ ΕΠΣΑ – Β’ ΟΜΙΛΟΣ – PLAY OFF
ΑΑ ΟΜΑΔΑ Π Ν Ι Η Γ+ Γ- Β
1 ΑΠΣ Ζαβλάνι 5 3 0 2 10 6 20
2 ΑΟ Αργυράς 5 3 1 1 7 8 20
3 Φλόγα Κάτω Καστριτσίου 5 1 2 2 8 8 14
4 Φλόγα Ροδιάς 5 1 1 3 4 7 14

Στον α’ όμιλο, Ίκαρος Πετρωτού και Πείρος είχαν εξασφαλίσει την άνοδο εδώ και καιρό, λόγω της απόσυρσης του Ρομαϊκού και την ασθενέστερης ΑΕΚ Πατρών που ήταν αρκετά πίσω βαθμολογικά.

Πλέον αμφότεροι και οι δύο τους, θα κοντραριστούν την τελευταία αγωνιστική για την κούπα του πρωταθλητή, με τον Πείρο Ισώματος να θέλει μόνο νίκη, ώστε να ισοβαθμίσει με την ομάδα του Πετρωτού και να κόψει αυτός πρώτος το “νήμα”. Και αυτό γιατί αυτή την στιγμή οι δύο ομάδες έχουν την ίδια διαφορά τερμάτων (+16), αφού βάσει των κανονισμών των μπαράζ, μετράει αυτή σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Γ΄ ΕΠΣΑ – Α’ ΟΜΙΛΟΣ – PLAY OFF
ΑΑ ΟΜΑΔΑ Π Ν Ι Η Γ+ Γ- Β
1 Ίκαρος Πετρωτού 5 5 0 0 18 2 27
2 Πείρος Ισώματος 5 4 0 1 22 6 24
3 ΑΕΚ Πατρών 5 1 0 4 5 19 12
4 Ρομαϊκός 5 0 0 5 3 21 12