Παράταση στην εγγραφή των αθλητικών σωματείων στο Μητρώο 2024

Οι πληροφορίες του patragoal.gr ότι η ΓΓΑ θα έδινε παράταση στη διορία για την κατάθεση των στοιχείων από πλευράς αθλητικών σωματείων στο Μητρώο επιβεβαιώθηκαν, με τις αρμόδιες Αρχές να κάνουν γνωστό με τροπολογία στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ότι η υποβολή θα μπορεί να γίνει μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ΕΚ, η πρώτη υποβολή εκκινεί από τη δημοσίευση της ολοκληρώνεται στις 31/08/2024. Εφόσον από το αποτέλεσμα της αξιολόγησης προκύψουν ελλείψεις, το αθλητικό σωματείο έχει δικαίωμα συμπλήρωσης – διόρθωσης της αίτησής του, ως προς τα πεδία που δεν έγινε αποδεκτή κατά τον έλεγχο, και υποβολής της εκ νέου (επανυποβολής) έως 15/11/2024 και έως έξι (6) επανυποβολές συνολικά.

Σε περίπτωση που και μετά τους επανελέγχους η αίτηση δεν γίνει αποδεκτή, το σωματείο δεν επικαιροποιεί την εγγραφή του και δεν εγγράφεται στο ηλεκτρονικό μητρώο για το έτος 2024 ως προς το άθλημα ή τα αθλήματα για τα οποία δεν πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής.

Αθλητικό σωματείο που έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο για το έτος 2023 και δεν έχει στο μεταξύ διαγραφεί σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 5, θεωρείται έως και την 31.12.2024 εγγεγραμμένο και στο ηλεκτρονικό μητρώο του 2024, εφόσον έχει υποβάλει εμπροθέσμως (έως 31.8.2024), αίτηση επικαιροποίησης των στοιχείων του.

Μετά από την πάροδο της προθεσμίας που προβλέπεται στο πρώτο εδάφιο της παρούσας, το αθλητικό σωματείο διαγράφεται αυτεπαγγέλτως από το ηλεκτρονικό μητρώο, ως προς το άθλημα ή τα αθλήματα για τα οποία παρέλειψε να υποβάλει εμπρόθεσμη αίτηση επικαιροποίησης των στοιχείων του. Κατά την επικαιροποίηση των στοιχείων των εγγραφέντων στο ηλεκτρονικό μητρώο του 2023 αθλητικών σωματείων δεν απαιτείται η προσκόμιση νέας βεβαίωσης της οικείας Περιφέρειας για θεώρηση και τήρηση βιβλίων και η σχετική υποχρέωση καλύπτεται από την αναρτηθείσα βεβαίωση κατά την εγγραφή στο ηλεκτρονικό μητρώο του 2023.