Παραμένει αντίπαλος της Παναχαϊκής η “αποτυχημένη” Ξάνθη (vid)

Ο Παναιτωλικός επικράτησε 1-0 της Ξάνθης, ανατρέποντας την ήττα του με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι στην Ακριτική πόλη και παρέμεινε στην Super League 1. Με πέναλτι του Βέργου στο 83′ το “χρυσό” γκολ για τους Αγρινιώτες.

O Παναιτωλικός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και πίεζε με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Είχε κάποια άστοχα σουτ με κυριότερο αυτό στο 20′ από τον Μεντόζα, ενώ η Ξάνθη αμυνόταν μαζικά θέλοντας να προστατέψει το μηδέν στην άμυνα. Και τα κατάφερε αφού οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στην ανάπαυλα.

Στο β’ μέρος ο Δέλλας πέρασε όλους τους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές του στο ματς. Και αν και δεν απείλησε με αξιώσεις τον Ίτσο, βρήκε το γκολ στο 83′ με πέναλτι. Την παράβαση έκανε ο άτυχος Παπάζογλου που ήστερα από σέντρα και κόντρα σε συμπαίκτη του, η μπάλα πήγε στο χέρι του και ο Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα!

Ο Βέργος το μετέτρεψε σε γκολ και χάρισε ουσιαστικά την παραμονή στην ομάδα του Αγρινίου. Η Ξάνθη στα τελευταία λεπτά προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Κνετ σταμάτησε τον Θυμιάνη στο 89′ και ο Έμπερτ για εκατοστά δεν βρήκε εστία σε εκτέλεση φαουλ στο 90+2′. Αουτ πέρασε και η κεφαλιά του Θυμιάνη στη τελευταία φάση της αναμέτρησης…

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Δέλλας): Κνετ, Ντουάρτε, Κωνσταντόπουλος(76′ Aριγίμπι), Μαλής, Περέιρα(77′ Μάζουρεκ), Εντινγκά, Ταχάρ(59′ Ματσόλα), Ντίας, Μπαρμπόσα, Βέργος(87′ Βάντερσον), Μεντόζα.

ΞΑΝΘΗ(Τεννές): Ίτσο, Τζούρμαν, Θ. Παπάζογλου, Πέτροβιτς (85′ Ντίνας), Παντελιάδης, Δημούτσος, Βέρκερ, Έμπερτ, Μικελτάντζε(63′ Τάτος, 78′ Σρόιγεν), Σιατραβάνης, Τ. Παπάζογλου(63′ Θυμιάνης).