ΠΕΑΚ: Πλήρης απολογισμός της διαχείρισης της έκτακτης κρατικής επιχορήγησης

Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων τους ο Πρόεδρος Γιώργος Αντωνόπουλος και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας δεσμεύτηκαν για πλήρη απολογισμό και δημόσια λογοδοσία στους πολίτες όχι μόνο για το παραγόμενο έργο αλλά και για την οικονομική διαχείριση των κρατικών κονδυλίων, που αποτελούν άλλωστε χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Αναφορικά λοιπόν με την έκτακτη επιχορήγηση ύψους 500.000€ που εδόθη πριν λίγο καιρό στο ΠΕΑΚ ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως από τα χρήματα αυτά εξοφλήθη πλήρως μια σημαντική οφειλή προς τη ΔΕΗ ύψους 332.000 € καθώς και προηγούμενες οφειλές – διακανονισμοί με τη ΔΕΑΥΠ ύψους σχεδόν 85.000€.

Από το υπόλοιπο διαθέσιμο ποσό, εξοφλήθησαν μέχρι και 31/12/23 προμηθευτές που είναι υπεύθυνοι για σημαντικό μέρος παροχών τους προς το ΠΕΑΚ όπως είναι η γενική συντήρηση των εγκαταστάσεων, ο τεχνικός ασφαλείας, λοιποί προμηθευτές αναλωσίμων ειδών κτλ.

Όσοι προμηθευτές που λόγω των αργιών των εορτών δεν πρόλαβαν να εξοφληθούν έως το τέλος του 2023, είναι στη λίστα με τις άμεσες πληρωμές που θα γίνουν σταδιακά μέσα στον Ιανουάριο του 2024.

Σκοπός της Επιτροπής Διοίκησης είναι να εξοφληθούν στο ακέραιο όλες οι οφειλές προς τρίτους μέσω αυτής της σημαντικής έκτακτης επιχορήγησης που επετεύχθη, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο της Ε.Δ. που δεν είναι άλλο από τη συνέχιση της παροχής υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών προς τις αθλήτριες τους αθλητές και τα Σωματεία της περιοχής.

«Με διαφάνεια και στόχο να διατηρήσουμε τις εγκαταστάσεις μας σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας, χωρίς βάρη και άλλες υποχρεώσεις, θα συνεχίσουμε ως οφείλουμε να δίνουμε αναλυτική-δημόσια αναφορά για την διαχείριση των κρατικών επιχορηγήσεων στους πολίτες.

Είναι αυτονόητο, όπως άλλωστε έχει ήδη ζητήσει και ο Υπουργός κ. Γιάννης Βρούτσης, πως η ίδια ενημέρωση δίνεται άμεσα και στο Υπουργείο Αθλητισμού» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης Γιώργος Αντωνόπουλος, προσθέτοντας πως «η συγκεκριμένη πρακτική θα ισχύσει σε όλη τη διάρκεια της θητείας του»