Περνάει στα ψηλά ενώ δεν πρέπει – Το οφσάιντ στον Κουσκουνά που δεν υπάρχει (pics + vid)

Η Παναχαϊκή δεν κατάφερε να κερδίσει στην πρεμιέρα της Super League 2 τα Τρίκαλα. Μία στιγμή αδράνειας στην άμυνα της έπειτα από στατική φάση ήταν η αιτία να έρθει το γκολ της ισοφάρισης που μοίρασε τους βαθμούς στις δύο ομάδες.

Ωστόσο, εκτός από μία κακή αντίδραση της Παναχαϊκής τη στιγμή του γκολ και τη μέτρια εικόνα της σε μεγάλο χρονικό διάστημα του δευτέρου μέρους, πρέπει να σχολιάσουμε και τη διαιτητική απόφαση που εν πολλοίς διαμόρφωσε καταστάσεις. Είναι μία φάση που δεν πρέπει να περάσει στα ψηλά.

Το 53′ ο Μπάτροβιτς βρήκε στον κενό χώρο και έβγαλε τετ-α-τετ τον Κουσκουνά απέναντι από τον Γιακουμή. Ο τερματοφύλακας του ΑΟΤ ανέτρεψε στον έμπειρο φορ αλλά ο διαιτητής της συνάντησης Ζαμπαλάς και με τη βοήθεια του πρώτου βοηθού Λιόντου έδωσαν οφσάιντ που όπως φαίνεται από το ριπλέι μάλλον ήταν μία λάθος υπόδειξη.

Ο Κουσκουνάς καλύπτεται από τον αμυντικό όπως φαίνεται και με τη γραμμή. Ειδικά από την κάμερα που είναι σχεδόν στην ευθεία της φάσης την ώρα της πάσας του Μπάτροβιτς ο Κουσκουνάς φεύγει από κανονική θέση.

Δεν λέμε ότι φταίει η διαιτησία για το αποτέλεσμα, αλλά σε αυτή τη φάση ενδεχομένως να γινόταν το 2-0 και τώρα να μιλούσαμε με άλλα ως δεδομένα.

Σ.Σ. Στο ρίπλει που δείχνει η ΕΡΤ με την κάμερα να μην είναι στην ευθεία, ο σπίκερ λέει για οφσάιντ για ελάχιστα εκατοστά. Ωστόσο το πρώτο στιγμιότυπο που προκύπτει από το πάγωμα στο βίντεο τη στιγμή της πάσας ξεκαθαρίζει περισσότερο τα πράγματα. Ο Κουσκουνάς ξεκίνησε από κανονική θέση.

Δείτε παρακάτω και βγάλτε τα συμπεράσματα σας:

Στο 2:16 του βίντεο