Ποδαρικό στο 2021 ο Προμηθέας κόντρα στο Μεσολόγγι

Μ’ ένα δύσκολο παιχνίδι καλωσορίζει το 2021 ο Προμηθέας Πάτρας που φιλοξενείται στο Αγρίνιο από το Μεσολόγγι BAXI για την 10η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, με στόχο τη νίκη για να μπει με το «δεξί» στο νέο έτος. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Αγρινίου “Μιχάλης Κούσης”, στις 5 το απόγευμα και θα μεταδοθεί ζωντανά τηλεοπτικά και διαδικτυακά από την ERTflix (ERT Sports) και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4.

Η Πατρινή ομάδα, αφοσιωμένη πλέον στις υποχρεώσεις της στην Ελλάδα, θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να κτίσει σερί -μετά τη χριστουγεννιάτική νίκη επί του Περιστερίου- που θα της επιτρέψει να αναρριχηθεί ψηλά στην βαθμολογία. Επιπλέον, η ομάδα του Μάκη Γιατρά θέλει να πάρει όσο τίποτα το «διπλό» για να πάρει ώθηση ενόψει του καυτού Ιανουαρίου που έρχεται καθώς υπάρχουν πολλά παιχνίδια με εμβόλιμές αναμετρήσεις από εκκρεμότητες που είχαν δημιουργηθεί στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος (ακολουθεί το παιχνίδι στη Λάρισα στις 6/1).

Στον αγωνιστικό τομέα η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα με τον προπονητή του Προμηθέα να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του, ενώ το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Προμηθέα αναμένεται να κάνει το νέο μεταγραφικά απόκτημα της πατρινής ομάδας, Jerian Grant. Το παιχνίδι Μεσολόγγι BAXI – Προμηθέα, θα σφυρίξουν οι Καρακατσούνης-Σταματόπουλος-Τζιοπάνος.

Tο παιχνίδι έχει ιδιαιτερότητα για τον Γιάννη Αγραβάνη ο οποίος μέχρι πριν δύο εβδομάδες φορούσε τη φανέλα του Μεσολογγίου BAXI ως «δανεικός» από τον Προμηθέα αλλά σήμερα θα τεθεί αντιμέτωπος με τους πρώην συμπαίκτες του. Ο διεθνής φόργουορντ σε έξι ματς πρωταθλήματος με τη νεοφώτιστη ομάδα, είχε μέσους όρους 13,5 πόντων, 3,8 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ και 1,5 κλεψιμάτων.

Σε επίπεδο προϊστορίας, δεν υπάρχει ούτε μια αναμέτρηση και το σημερινό ματς θα αρχίσει να γράφεται ιστορία ανάμεσα στα δυο σωματεία. Πάντως ο Προμηθέας στις τέσσερις πρώτες σεζόν του στη Stoiximan Basket League δημιούργησε μία πολύ καλή παράδοση απέναντι στις ομάδες που προέρχονταν από την Α2 σημειώνοντας 13 νίκες σε 16 αγώνες. Μακριά από την Πάτρα μάλιστα μετράει επτά νίκες σε οχτώ αγώνες.