Ποιοι λογίζονται ως «μεγάλοι», το κίνητρο της ΕΠΣ Αχαΐας

Στη δημοσιότητα έχει δοθεί η προκήρυξη της ΕΠΣ Αχαΐας εδώ και λίγες ημέρες, με πράγματα που πάνω κάτω ήταν γνωστά όλο αυτό το διάστημα, καθώς σας είχαμε προϊδεάσει.

Λοιπόν στην Α’, Β ́ και Γ’ Κατηγορία μπορούν να αγωνιστούν μέχρι τρεις (3) ποδοσφαιριστές γεννηθέντες πριν το έτος 1988.

Η ΕΠΣ Αχαΐας στην προσπάθεια της, να δώσει κίνητρα σε ανενεργά σωματεία να δηλώσουν συμμετοχή, δεν θα λάβει από αυτά παράβολο συμμετοχής. «Για νέα Σωματεία ή Σωματεία που επαναδραστηριοποιούνται το παράβολο συμμετοχής θα είναι μηδενικό (θα
πληρώνεται μόνο η ετήσια συνδρομή των 10,00 ευρώ)»
, αναφέρει η προκήρυξη.

Επίσης τα σωματεία, με την κατάθεση της δήλωσης και του παραβόλου συμμετοχής, είναι υποχρεωμένα να έχουν εξοφλήσει όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες με την Ένωση. Πολλά σωματεία έχουν μεγάλες οφειλές από την περσινή σεζόν, που κρατάνε σε χαμηλά επίπεδα το «ταμείο» της Ένωσης.

Τέλος στους αγώνες των τοπικών και πανελλήνιων ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και στα πρωταθλήματα γυναικών είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα εννέα (9) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο). Στους ίδιους αγώνες επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή τους στην εντεκάδα κάθε ομάδας μέχρι δύο(2) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές ομάδες.