Πολύ καλή ανακοίνωση για κάποιον ουδέτερο, αλλά όχι για τον θεματοφύλακα των αξιών

Από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Φίλων Παναχαϊκής “Ιωάννης Κρητικός” λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

“Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής μας και με αφορμή την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη επανερχόμαστε με κάποιες παρατηρήσεις:
Καταρχάς δεν επιθυμούμε να αποδυθούμε σε έναν συνεχή χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων σε σχέση με τα φλέγοντα ζητήματα της Παναχαϊκής αλλά προς το παρόν επιφυλασσόμαστε σε αυτόν τον τρόπο παρέμβασης. Ο Ερασιτέχνης ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και αναμένει. Πολύ καλή ανακοίνωση για κάποιον ουδέτερο αλλά όχι για τον θεματοφύλακα των αξιών, ηθικών και υλικών, του σωματείου.

Όσον αφορά τη φημολογούμενη εμπλοκή παραγόντων της ΠΑΕ σε παράνομο στοιχηματισμό η αλήθεια είναι ότι το θέμα έχει πάρει έναν δρόμο που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Αλλά ακόμα και αν δεν αποδειχθεί κάτι επιλήψιμο το επαγγελματικό ποδοσφαιρικό τμήμα έτσι κι αλλιώς βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Εκεί δεν εξέφρασαν ούτε καν ανησυχία όταν ο ένας παίκτης μετά τον άλλον φεύγουν και όταν η μία προσφυγή διαδέχεται την άλλη. Τι άλλο δηλαδή πρέπει να γίνει για να κινηθεί ο Ερασιτέχνης και να προστατεύσει με νύχια και με δόντια την προμετωπίδα του συλλόγου;

Είναι μέτοχος με έννομο συμφέρον να βρει και να απευθυνθεί στους Αμερικάνους μετόχους του πλειοψηφικού πακέτου προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο, που όσο περνά ο χρόνος γίνεται σιγουριά, να μην κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα με όλες τις καταστροφικές συνέπειες. Κινηθείτε όπως έχετε καθήκον.

Πριν λίγες μέρες στην αποκαλυπτική του συνέντευξη ο Στάθης Μουτζουρούλιας άφησε σαφή υπονοούμενα για χρήση της ομάδας ως μέσου επαγγελματικής αποκατάστασης αυτού που έχει αναλάβει άτυπα τη διαχείρισή της. Η ομάδα δεν μπορεί να είναι όμηρος προσωπικών συμφερόντων και μάλιστα πολύ αμφιβόλου νομιμότητας. Μήπως τελικά το κακό δεν σταματάει μόνο εκεί;