Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Ο Προμηθέας απάντησε με το ίδιο νόμισμα (έκανε break στο break) και νίκησε το Περιστέρι εκτός έδρας. Σε ένα πολύ συναρπαστικό παιχνίδι, η ομάδα του Προμηθέα που ήταν μεταμορφωμένη προς το καλύτερο σε σχέση με το παιχνίδι της Τέταρτης, επικράτησε με 90-79 του Περιστερίου στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», στο δεύτερο παιχνίδι της α΄ φάσης της Stoiximan Basket League και ανέκτησε το πλεονέκτημα της έδρας.

Η Πατρινή ομάδα ισοφάρισε σε 1-1 την προημιτελική σειρά και πλέον η πρόκριση θα κριθεί στο «Δ.Τόφαλος» την Δευτέρα (20.50), στο τρίτο και τελευταίο ματς της σειράς. Με πρωταγωνιστές τα αδέρφια Γκραντ, τον Λούντζη, τον Κλαβέλ και τον αρχηγό Δ.Αγραβάνη «άλωσε» το κλειστό του Περιστερίου για άλλη μια φορά φέτος και απέδειξε πως είναι ομάδα με μέταλλο που δε λυγίζει εύκολα.

Στο αγωνιστικό μέρος, το Περιστέρι μπήκε πιο δυνατά, με 2 τρίποντα προηγήθηκε με 6-0, η Πατρινή ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει, είχε όμως πάλι άστοχα σουτ με αποτέλεσμα να μείνει πίσω με 13-6 στο 4΄. Οι γηπεδούχοι είχαν μπει με φόρα, είτε κάτω από το καλάθι, είτε από την περιφέρεια -πολύ καλό ξεκίνημα από τον Πέτεγουει- έβρισκαν το δρόμο προς το καλάθι και πήραν προβάδισμα με 16-9 στο 6΄. Οι φιλοξενούμενοι ήταν νευρικοί και έκαναν εύκολα λάθη με αποτέλεσμα το πιο συγκεντρωμένο Περιστέρι να προηγηθεί με διψήφια διαφορά (20-9 στο 7΄ ). Ο Προμηθέας με τον Δ. Αγραβάνη να δίνει λύσεις, μείωσε σε 23-18 στο 9΄και το Περιστέρι πήγε στο τέλος του 10λεπτου με +5 (28-23) χάρη στην τρίποντο buzzer beater του Κλαβέλ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Πατρινή ομάδα ανέβασε την απόδοση της, με το αδέρφια Γκραντ να βρίσκουν ρυθμό, τον Δ. Αγραβάνη να βάζει μεγάλα σουτ αλλά και την άμυνα να λειτούργει, κατέφερε να ισοφαρίσει σε 32-32 στο 12΄. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, το Περιστέρι τα είχε βρει σκούρα απέναντι στην καλή άμυνα του Προμηθέα-εξαιρετικός ο Τζεράι Γκραντ- και με τον Τζέριαν Γκραντ να είναι πολύ καλός επιθετικά, πήρε προβάδισμα με 38-34 αλλά και 43-37 στο 16΄. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με σερί 7-0, πήραν προβάδισμα με 46-45 και οι δυο ομάδες, πήγαν ισόπαλες (47-47) στο ημίχρονο αφού και οι δυο έχασαν την τελευταία τους επίθεση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ δυνατά για τον Προμηθέα με τον Κλαβέλ να σημειώνει δύο συνεχόμενα τρίποντα και να δίνει προβάδισμα με 55-51 όμως το Περιστέρι χάρη στον Τσαϊρέλη, πέτυχε 8 πόντους, ισοφάρισε σε 55-55 στο 23΄. Ένα πολύ αυστηρό φάουλ που χρεώθηκε στον Δ. Αγραβάνη, ήταν το τέταρτο και αυτό τον κράτησε στο πάγκο στερώντας ένα σημαντικό «όπλο» από τον Μάκη Γιατρά.

Το ματς πήρε γρήγορο ρυθμό, ο Προμηθέας με τους Λούντζη-Τζέριαν Γκραντ να κάνουν καλό παιχνίδι, προηγήθηκε με 60-57 στο 26΄ την ώρα που είχε βελτιωθεί στην άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι με τον Τζέριαν Γκραντ να δείχνει την κλάση του αλλά και τον Κλαβέλ να δίνει βοήθειες, προηγήθηκε με 67-61 στο 28΄όμως το Περιστέρι με τους Πέτεγουει-Μάντζαρη να δίνουν λύσεις, ισοφάρισε σε 67-67 που ήταν και το σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου αφού οριακά δεν μέτρησε μια ακόμα τρίποντη βόμβα του Κλαβέλ ο οποίος ευστόχησε από το κέντρο!

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, το ντέρμπι συνεχίστηκε, το Περιστέρι ήταν μπροστά με 72-71 στο 32΄, ο Προμηθέας γύρισε την άμυνα του σε ζώνη για να πιέσει και αυτό βοήθησε κάπως, με τους γηπεδούχους να τα βρίσκουν σκούρα και τους φιλοξενουμένους να προηγούνται με 81-77 στο 34΄. Τα αδέλφια Γκραντ ήταν και πάλι πρωταγωνιστές με τα καλάθια που έβαλαν αλλά και τη συνεισφορά του Λούντζη, οι Αχαιοί κέρδισαν δεύτερες επιθέσεις με ριμπάουντ και πήραν προβάδισμα 86-79 στο 38΄ την ώρα που το Περιστέρι ήταν άστοχο σε κρίσιμα σουτ. Ο Προμηθέας ήταν ψύχραιμος στο τέλος, έκανε σωστές επιλογές, κράτησε την διαφορά και έφτασε στη νίκη με το τελικό 90-79.

«Δεν ήταν θέμα τακτικής, ήταν θέμα ψυχής και πνευματικής συγκέντρωσης», δήλωσε ο Μάκης Γιατράς αμέσως μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα και πρόσθεσε: «Η εμφάνιση της Τετάρτης μας αδικούσε. Οι παίκτες παίζουν, οι παίκτες κερδίζουν. Δεν τελείωσε, όμως, τίποτα. Το Περιστέρι διαθέτει πολύ καλή ομάδα». Όταν ο προπονητής του Προμηθέα ρωτήθηκε για το τι συνέβη στο παιχνίδι του «Τόφαλος», απάντησε τα εξής: «Δικαιολογίες μπορείς να βρεις πάρα πολλές. Όπως είπα ήμασταν στενοχωρημένοι που χάσαμε στο Κύπελλο. Το Περιστέρι κέρδισε δίκαια στην Πάτρα, το ίδιο και εμείς απόψε. Θεωρώ ότι θα κριθεί στο ποιος το θέλει πιο πολύ και στις λεπτομέρειες».