Πρεμιέρα η Εθνική Νέων με εκπροσώπηση από Αχαΐα

Δυνατή πρεμιέρα έχει σήμερα η Εθνική Νέων στην Elite Round του Euro u19, καθώς αντιμετωπίζει απόψε (20:00) στη Μαδέιρα την Πορτογαλία. Πρόκειται για μια δύσκολη αποστολή της ομάδας του Τάσου Θέου, που θα ψάξει το θετικό αποτέλεσμα. Εξάλλου, το «γαλανόλευκο» συγκρότημα διαθέτει ποιότητα και ταλέντο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον 4ο όμιλο, στον οποίο συμμετέχουν επίσης η Δανία και η Σερβία, με τον πρώτο κάθε ομίλου να εξασφαλίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ανάμεσα στις κλήσεις είναι και ένας Αχαιός ποδοσφαιριστής. Ο Αντώνης Παπακανέλλος είναι από τα παιδιά του Ολυμπιακού που φέρουν το βάρος του next big thing. Για τον νεαρό από την Κλειτορία Αχαΐας έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά ενώ του έχει δοθεί και ο χαρακτηρισμός “νέος Φορτούνης” λόγω της θέσης και του στιλ που αγωνίζεται.

Σε δηλώσεις του ο Τάσος Θέος τόνισε: «Παρά τα 2 αρνητικά αποτελέσματα στην 1η προκριματική φάση, η πρόκριση στην Elite Round επετεύχθη και είμαι σίγουρος ότι η ανάλυση εκείνων των αγώνων θα μας βοηθήσει να διορθώσουμε τα τρωτά μας σημεία. Η πρόκριση στο EURO της Μάλτας μας μεγάλωσε ως μέγεθος και οφείλουμε και φέτος στα γήπεδα της Πορτογαλίας να φανούμε αντάξιοι της περσινής μας επιτυχίας.

Η αντικειμενική δυσκολία του ομίλου είναι προφανής καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε, 3 πολύ ποιοτικές ομάδες αλλά έχουμε μάθει στα δύσκολα. Οι φιλικές αναμετρήσεις στην Κροατία μας βοήθησαν να προετοιμαστούμε ακόμα καλύτερα ενόψει των αγώνων στην elite round. Η ομάδα πλέον επικοινωνεί σε όλα τα επίπεδα και είμαι σίγουρος ότι όλοι θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό ώστε να κερδίσουμε μέσα από το τουρνουά ό,τι μας αναλογεί».

Στην αποστολή της Εθνικής Νέων συμμετέχουν οι: Καρακασίδης, Νικολακούλης, Φίλων, Κατρής, Αλεξίου, Γεωργιάδης, Μαρούτσης, Πασαχίδης, Δεληγιάννης, Κοντούρης, Ανδρικόπουλος, Κοντονίκος, Μπάκουλας, Γκούμας, Λιατσικούρας, Παπακανέλλος, Καλοσκάμης, Δεληανίδης, Κωστούλας και Γκιτέρσος.