Προάγγελος δικαίωσης για την Παναχαϊκή;

H χθεσινή ημέρα ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για τον Άρη Θεσσαλονίκης, αλλά και για ομάδες όπως η Παναχαϊκή που πλήττεται από παλιές προσφυγές. Η δικαίωση του Άρη στην υπόθεση του Ίμπε από το CAS, κάτι που αποτελεί επί της ουσίας και έναν προάγγελο δικαίωσης και για άλλες περιπτώσεις, όπως και για το θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με τις παλιές οφειλές σε ποδοσφαιριστές, έχει πολλές αναγνώσεις.

Καταρχήν, δόθηκε ένα ηχηρό “χαστούκι”, σε όλους όσους έσπευσαν μέσα από σκοτεινά δικηγορικά γραφεία, με τη βοήθεια δημοσιογραφικών “δικαστών”, να προκαλέσουν προβλήματα, ξεχνώντας ότι η ελληνική νομοθεσία είναι ξεκάθαρη, με τον νόμο Κοντονή να παραμένει σε ισχύ και να καθορίζει το πλαίσιο των χρεωκοπημένων ΠΑΕ και των νέων ΑΦΜ.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται επίσης, ότι ο Γιώργος Μπάρλος “αναγκάστηκε” να πληρώσει παλιές αμαρτίες, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για υποθέσεις ποδοσφαιριστών (Μπιτσάκος, Όρλαντιτς, κ.λ.π), ενώ δεν θα έπρεπε, έχοντας απωλέσει ένα σημαντικό κεφάλαιο που προοριζόταν για την ενίσχυση της ομάδας.

Η δικαίωση από το CAS για την υπόθεση Ίμπε αποτελεί ένα τεράστιο δεδικασμένο και καταρρέει τον χάρτινο πύργο, όσων βασίστηκαν στο… αφήγημα αυτό. Η 26η Απριλίου 2021 θα περάσει σίγουρα στην ιστορία ως μια από τις ημερομηνίες σταθμός και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η τελική κατάληξη, τι θα συμβεί με τις ΠΑΕ και τις οφειλές που υπήρχαν από προηγούμενες διοικήσεις.