Πρωταθλητής ο Προμηθέας Πατρών στο Πανελλήνιο Παίδων

Προμηθέας και ΔΕΚΑ «κονταροχτυπήθηκαν» στον άτυπο τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος Παίδων με τους Πατρινούς να κατακτούν το πρωτάθλημα χάρη σε μία βολή του Νίκου Βασιλείου στο… 0.

O Προμηθέας Πατρών είναι αήττητος πρωταθλητής Ελλάδας στους Παίδες (U16)! Η ομάδα από την Πάτρα συνεχίζει την εξαιρετική παράδοση στις μικρές ηλικιακές ομάδες, δείγμα του τρομερού αναπτυξιακού προγράμματος που διαθέτει.

Στο παιχνίδι της 5ης και τελευταίας ημέρας του Πανελληνίου πρωταθλήματος Παίδων, ο Προμηθέας κέρδισε 61-60 την ακαδημία ΔΕΚΑ (του Νίκου Χατζηβρέττα) χάρη σε μία ελεύθερη βολή του Νίκου Βασιλείου σε «νεκρό» χρόνο.

Ο Βασιλείου πήρε την ευθύνη του τελευταίου σουτ με το σκορ ισόπαλο στους 60 πόντους και κέρδισε φάουλ στη προσπάθεια για τρίποντο. Φυσιολογικά επωμίστηκε την ευθύνη αφού ήταν ο MVP με 25 πόντους, 11 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Μιλάμε άλλωστε για ένα τεράστιο ταλέντο, το οποίο έχει κάνει ήδη ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα στο Eurocup.

Για την ΔΕΚΑ, ο Αλέξανδρος Σαμοντούροφ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε τις προηγούμενες ημέρες, κάνοντας ακόμα ένα μυθικό double-double (31 πόντους-16 ριμπάουντ).

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 33-31, 46-42, 60-61

Τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ