Πως θα διεξαχθούν τα Play Out και γιατί είναι σημαντικό το διπλό στο Ρέντη

Ολοκληρώνεται αύριο η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματους του Νοτίου Ομίλου της Super League 2, στον οποίο συμμετέχει η Παναχαϊκή, η οποία ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό Β’ στο Ρέντη, έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα Play Out, αφού έχει οριστικά αποφύγει την τελευταία θέση.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι “κοκκινόμαυροι” δεν έχουν σημαντική ανάγκη τους βαθμούς, ώστε να έχει την απώλεια αυτών ο Ολυμπιακός Β’.

Ας αναλύσουμε πιο κάτω πως θα διεξαχθούν τα φετινά Play Off και Play Out, με το format που εφάρμοσε από φέτος η διοργανώτρια αρχή.

Με το φινάλε της κανονικής διάρκειας θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου. Οι υπόλοιπες σε κάθε όμιλο ξεχωριστά θα διαιρέσουν με το δύο τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει, όπου η στρογγυλοποίηση θα πάει προς τα πάνω (σ.σ. αν πχ ένα club έχει 59 πόντους θα υπολογίζεται με 30). Οσες βρίσκονται στις θέσεις από 1 ως και 5 θα μπουν στα Play-Off όπου θα παίξουν όλες με όλες εντός και εκτός έδρας (8 παιχνίδια συνολικά, θα υπάρχει ρεπό) και όποια τερματίσει στην κορυφή θα πάρει το «εισιτήριο» για τη Super League 1 (συνολικά δύο).

Εκείνες που βρέθηκαν με το τέλος της κανονικής περιόδου από την 6η ως και την 11η θέση, θα πάρουν μέρος στα Play Out, όπου επίσης θα έχουμε 10 αγώνες (όλοι με όλους εντός και εκτός έδρας), όπου οι τρεις τελευταίες θα πέσουν στη Γ’ Εθνική (9η, 10η και 11η, συνολικά επιπλέον έξι).

Εννοείται πως θα διεξαχθούν ξεχωριστά play-offs για κάθε όμιλο και έτσι προβλέπεται να προβιβαστούν δύο και να υποβιβαστούν 10.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν πόσο σημαντική θεωρείται ενδεχόμενη νίκη της Παναχαϊκής αύριο στο Ρέντη, αφού οι “κοκκινόμαυροι” αυτή την στιγμή έχουν 20 βαθμούς και σε περίπτωση νίκης θα φτάσουν τους 23, γεγονός που σημαίνει ότι στα Play Out θα ξεκινήσουν με 12 βαθμούς. Σε περίπτωση ήττας θα ξεκινήσουν με 10 βαθμούς και σε περίπτωση ισοπαλίας με 11 βαθμούς.