Σκέψεις να μην πληρώσουν παράβολο συμμετοχής τα σωματεία

Ανατρέπονται τα πάντα αναφορικά με τον προγραμματισμό στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Πιθανόν να χρειαστεί να παίζουν και όλο το καλοκαίρι κάποιες ομάδες, πιθανόν να ολοκληρωθούν πρόωρα τα πρωτάθληματα τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα είναι πρωτόγνωρο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο εξάλλου έχει αποδείξει στο παρελθόν, ότι έχουν δοθεί απίστευτες παρατάσεις.

Ο Κώστας Ντάσιος μίλησε στο patragoal.gr για τα προβλήματα που έχουν προκύψει ελέω κορονοϊού, αλλά και τις σκέψεις του για τα πρωταθλήματα της νέας σεζόν:

«Πρέπει να σεβόμαστε τις οδηγίες των ειδικών. Να πειθαρχήσουμε, ώστε η χώρα να βγει από την συγκεκριμένη κρίση. Προστατεύοντας τον εαυτό μας, προστατεύουμε και τους συμπολίτες μας. Τηρούμε τους κανόνες υγιεινής. Μένουμε σπίτι και βγαίνουμε μόνο για απαραίτητη ανάγκη».

Συμπληρώνοντας: «Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο, όσον αφορά τα πρωταθλήματα.  Η φετινή χρονιά καλώς ή κακώς τελειώνει. Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον. Η διοίκηση της ΕΠΣ Αχαΐας έχει αποφασίσει από την νέα περίοδο να μην πληρώνουν οι ομάδες της Γ΄ Κατηγορίας παράβολο συμμετοχής.

Οι ομάδες θα γλιτώσουν έξοδα 170 ευρώ που απαιτούνταν να καταβάλλουν για την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα και το κύπελλο ερασιτεχνών. Αυτό ήταν κάτι το οποίο έγινε γνωστό προ κορονοϊού. Αφουγκραζόμαστε τα σωματεία και τους παράγοντες. Στις σκέψεις μας, είναι να ισχύσει το ίδιο και για τα σωματεία της Β΄ Κατηγορίας.

Είμαστε μια Ένωση που στο Ταμείο Δημόσιας Στήριξης υπάρχει κωδικός με ποσό 235.000 ευρώ για το γήπεδο Προσφυγικών. Πρέπει να βρεθούν οι τρόποι, ώστε οι ομάδες μας να παρουσιαστούν έτοιμες μετά απ΄ αυτή τη μπόρα».