Σκόραραν οι Πατρινοί, αλλά δεν ήταν αρκετό για την Εθνική Άμμου

Στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν η Εθνική Beach Soccer χρειαζόταν νίκη με 4 γκολ διαφορά, νίκησε 6-1 τη Νορβηγία, προκρίθηκε ως καλύτερη δεύτερη των δύο ομίλων της α΄ φάσης των προκριματικών του Mundial και θα διεκδικήσει τη συμμετοχή της στα τελικά της μεγαλύτερης διοργάνωσης του ποδοσφαίρου Άμμου σε όμιλο με Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία!

Με τη νίκη της Ελλάδας αποδόθηκε… δικαιοσύνη, καθώς η Εθνική και η Δανία από την οποία ηττήθηκε στον πρώτο της αγώνα με 3-1, ήταν οι πιο δυνατές ομάδες της α΄ (προ-προκριματικής) φάσης, τις οποίες η κλήρωση είχε φέρει στον ίδιο όμιλο. Η Δανία τερμάτισε πρώτη και η Ελλάδα δεύτερη παίρνοντας την πρόκριση από τη δεύτερη του άλλου ομίλου Τσεχία (πρώτη η Λιθουανία που προκρίθηκε απευθείας).

Από δύο γκολ για την Εθνική πέτυχαν οι Μικελάτος και Σκούρτας και από ένα οι Κατσούλης και Κουκοβίνης. Ο Μπαντιβούκου σημείωσε το γκολ των Nορβηγών.

Βαθμολογίες

Α΄ όμιλος: Δανία 6, Ελλάδα 3, Νορβηγία 0.

Β΄ όμιλος: Λιθουανία 9, Τσεχία 6, Σουηδία 3, Μάλτα 0.

Ήττα από την πανίσχυρη Γαλλία

Στον πρώτο της αγώνα στη β΄ προκριματική φάση του Beach Soccer FIFA World Cup, η Εθνική Ομάδα ηττήθηκε 5-3 από την πανίσχυρη Γαλλία. Η Ελλάδα έχει δύο ακόμη αγώνες στον όμιλο (3ος), με Γερμανία και Πορτογαλία. Στην τελική φάση του Mundial προκρίνονται οι νικητές των τεσσάρων ομίλων.

Παρά την κούραση από την υπερπροσπάθεια των δύο αγώνων της στην α΄ προκριματική φάση με Δανία και Νορβηγία, η Εθνική στάθηκε πολύ καλά στο ματς. Είναι χαρακτηριστικό ότι βρήκε τα αποθέματα να ισοφαρίσει 2-2 μετά το 2-0 των Γάλλων και 3-3 όταν οι αντίπαλοι προηγήθηκαν 3-2. Η κόπωση όμως έπαιξε τον ρόλο της και οι τρικολόρ σημείωσαν δύο ακόμη τέρματα για να κλείσουν το ματς στο υπέρ τους 5-3.

Τα “ελληνικά” γκολ πέτυχαν οι Σκούρτας, Τριανταφυλλίδης και Μικελάτος. Σκόρερ της Γαλλίας ήταν οι Αντσελετί (3), Βαρέλ και Μπρί.

Επόμενο παιχνίδι για την Ελλάδα είναι αυτό με την επίσης πολύ ισχυρή Γερμανία, σήμερα Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 12:15. Οι αγώνες της προκριματικής φάσης διεξάγονται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.