Σπουδαία κίνηση ο Αχαιός Σαραβαλίου: Υπεύθυνος υποδομών ο Ν. Ιωαννίδης

Ο σχεδιασμός πάντως έχει ξεκινήσει δυναμικά στον Αχαιό Σαραβαλίου, ενώ εδώ και λίγες ημέρες υπάρχει συμφωνία με τον Νίκο Ιωαννίδη για τις υποδομές του συλλόγου.

Η εύκολη παραμονή της ανδρικής ομάδας προφανώς και δεν είναι αδιάφορη στους ανθρώπους του Σαραβαλίου, ωστόσο η εμπειρία των τελευταίων ετών τους δίδαξε, πως ακόμα και μία «χαμένη» χρονιά δεν φέρνει την καταστροφή, εφόσον έχει διασφαλιστεί το μέλλον.

Τέτοιο ο σύλλογος δείχνει να έχει, χάρη στην καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομών. Η ανακαίνιση του γηπέδου έφερε ξανά το ποδόσφαιρο στην καθημερινότητα των κατοίκων της κοινότητας Σαραβαλίου, στην ακαδημία συμμετέχουν περισσότερα από εξήντα παιδιά, αλλά και κοριτσάκια και οι πάντες στον Αχαιό πιστεύουν, πως δεν θα αργήσει η στιγμή που η συστηματική προσπάθεια θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Τη γενική επίβλεψη για τις προπονήσεις στις υποδομές έχει ο ίδιος ο Νίκος Ιωαννίδης ο οποίος πείστηκε από το πλάνο της διοίκησης, τονίζοντας στο patragoal.gr: «Δέχθηκα μια πρόταση πριν από λίγο καιρό απ’ τον Αχαιό Σαραβαλίου, την αποδέχθηκα και είμαι ευτυχής που θα ακολουθήσω το πρότζεκτ τους. Ήταν πολύ εύκολη απόφαση το να συμφωνήσω με τον Αχαιό, γιατί οι άνθρωποι εκεί με προσέγγισαν με πολύ ωραίο τρόπο και το όραμά τους για το ποδόσφαιρο που πρεσβεύουν οι τοπικές κατηγορίες με βρήκε απόλυτα σύμφωνο.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα κάνουμε πολύ καλή δουλειά εκεί πέρα. Όταν είσαι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρέπει να δουλέψεις μ’ έναν τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε οι ηλικιακές ομάδες να ετοιμάσουν παίκτες για τα επόμενα χρόνια και τις μεγαλύτερες ομάδες. Έτσι θα έχουμε και τη χαρά να πούμε ότι αυτά τα παιδιά ξεκίνησαν από ‘μας. Οι υποδομές του Αχαιού αριθμούν γύρω στα 60 παιδιά.

Ο στόχος παραμένει να φτιάξουμε μια νέα ομάδα που θα στηρίζεται σε νέα παιδιά, ν’ «αντλήσουμε» όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά απ’ την ακαδημία μας και να φτάσουν στην πρώτη ομάδα, που είναι ο νούμερο ένα στόχος. Επίσης, θέλουμε μέσω της δουλειάς και της προπόνησης να μπορέσουμε τα επόμενα χρόνια το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ μας να απαρτίζεται από παιδιά της ακαδημίας».