Σπύρος Δήμου: “Το σύστημα θα καταρρεύσει”

Στα 2 ευρώ το λίτρο κυμαίνεται τις τελευταίες μέρες η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια υγρών καυσίμων του νομού μας και όχι μόνο. Η τιμή βαίνει διαρκώς αυξανόμενη, ενώ βάσει της κίνησης των διεθνών τιμών και σήμερα οι αυξήσεις θα συνεχιστούν «οδεύοντας» προς τα 2,50 ευρώ ανά λίτρο.

Οι καταναλωτές βλέπουν πλέον την τιμή της βενζίνης και των άλλων καυσίμων να εκτοξεύονται στα ύψη, σε μια περίοδο που τα οικονομικά των περισσότερων είναι περιορισμένα.

Αυτό είπε στο tsipasblog.gr ο Σπύρος Δήμου και βέβαια, πρόκειται για άτομο που γνωρίζει από καύσιμα. Είναι ο ιδιοκτήτης της πατρινός εταιρείας πετρελαιοειδών, με το όνομα Westenergy.

“Οι ανατιμήσεις στα καύσιμα, έχουν γονατίσει τον κόσμο. Στη σκιά της ρωσοουκρανικής κρίσης, βλέπουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα, για να υποχωρήσουν οι τιμές. Με την βενζίνη πάνω από 2 ευρώ το Λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης πάνω από το 1,60, θα αναγκάσει το σύστημα να καταρρεύσει. Πόσα χρήματα να έχει κάποιος απλός πολίτης, για να μπορεί να ακολουθήσει αυτό το ράλι των τιμών σε τόσα προϊόντα;

Και πόσοι πρατηριούχοι θα μπορούν να συντηρήσουν τις επιχειρήσεις τους, που με το ίδιο ποσοστό κέρδους δεν φτιάνουν τα χρήματα τους, για να ανεφοδιάσουν τα μαγαζιά τους; Πρέπει να γίνουν άμεσα ανακοινώσεις επιδοτήσεων από την κυβέρνηση και ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί κάποια λύση για να εξυγιανθεί η κατάσταση και να μπει πάλι ο κόσμος και οι επιχειρήσεις στους φυσιολογικούς ρυθμούς”.