Σπύρος Μπαξεβάνος: «Δεν θέλουμε κριτική με την πρώτη κακή πάσα»

Στους εκπροσώπους του τύπου μίλησε ο προπονητής της Παναχαϊκής, Σπύρος Μπαξεβάνος και ο ποδοσφαιριστής Λευτέρης Ιντζόγλου. 

Στην καθιερωμένη πλέον media day που έγινε στην αίθουσα τύπου του γηπέδου της Παναχαϊκής στην Αγυιά, οι δύο προαναφερθέντες τοποθετήθηκαν για το ματς που πέρασε με τον Απόλλωνα Πόντου και για εκείνο που έρχεται με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ζητώντας παράλληλα και την στήριξη του κόσμου, για να δώσει ώθηση σε έναν τέτοιο αγώνα. 

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Σπύρος Μπαξεβάνος δήλωσε:

“Θα ξεκινήσω με το προηγούμενο παιχνίδι. Ήταν επιτακτική ανάγκη να μπορέσουμε να το κερδίσουμε. Δεν ήταν εύκολο ειδικά μέχρι το σημείο όπου πετύχαμε το γκολ. Ήταν πραγματικά ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, επειδή ερχόμασταν από άσχημα αποτελέσματα και επειδή όλοι έλεγαν πως ήταν αυτονόητο να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Αυτό που μας ενδιαφέρει πλέον είναι να μπούμε αποφασισμένοι και να κερδίσουμε ένα παιχνίδι σαν αυτό με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Μην ξεγελιόμαστε από τα δύο αρνητικά αποτελέσματα που έχουν. Είναι η ομάδα με το πιο μεγάλο μπάτζετ, ξεκίνησε σαν το μεγαλύτερο φαβορί της κατηγορίας και θα έρθουν “πνιγμένοι” εδώ και μόνο για να κερδίσουν. Όμως εμείς, μέσα στην έδρα μας είμαστε υποχρεωμένοι να μπούμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα κερδίσουμε, αλλά ότι θα κάνουμε την μέγιστη δυνατή προσπάθεια από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο για να κερδίσουμε. Θέλουμε τη νίκη για να μπορέσουμε να πάμε με μεγαλύτερη ηρεμία στις γιορτές και να ξεκουραστούμε περισσότερο πνευματικά. Η προσπάθεια των παιδιών από το καλοκαίρι είναι τεράστια. Χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά την βοήθεια του κόσμου. Η βοήθεια του κόσμου θα πρέπει να είναι θετική προς τα παιδιά. Κάποια πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, άλλες φορές βαίνουν καλά, άλλες όχι. Θέλουμε όσοι έρθουν να ενισχύσουν τους παίκτες μας στο μυαλό για να δώσουν το μέγιστο δυνατό για να πάρουμε το παιχνίδι. Δεν θέλουμε κριτική με την πρώτη κακή πάσα. Αυτά ρίξτε τα σε μένα. Βρίστε όσο θέλετε εμένα, όχι τα παιδιά. Είμαστε αποφασισμένοι να μπούμε μέσα και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κερδίσουμε μία ομάδα όπως ο Απόλλων Σμύρνης”. 

Με την σειρά του ο Λευτέρης Ιντζόγλου δήλωσε: 

“Όπως και ο προπονητής μου, θα ξεκινήσω και εγώ με το προηγούμενο ματς. Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, σε δύσκολο γήπεδο, με μία ομάδα που παρά την αγωνιστική της κατάσταση και τα άσχημα αποτελέσματα, δεν είχε πίεση και άγχος, άρα αυτό ήταν πιο δύσκολο για εμάς.

Ωστόσο, είχαμε σοβαρότητα, πειθαρχία και με μεγάλη συγκέντρωση πήραμε τη νίκη, παρά τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο, επιβάλλοντας τον ρυθμό μας. Πλέον, σκεφτόμαστε και προετοιμαζόμαστε για το ματς με τον Απόλλωνα, όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε. Παίζουμε με μία ομάδα που παρά τα άσχημα αποτελέσματα, είναι πολύ ποιοτική και έχει ένα καλό σύνολο, άσχετα αν αυτό δεν βγαίνει στο γήπεδο στα τελευταία ματς. Άμα το δούμε με την ίδια σοβαρότητα και την ίδια συγκέντρωση και πειθαρχία θα πάνε όλα καλά. Εκ μέρους όλων των ποδοσφαιριστών θα ήθελα να ζητήσω την στήριξη του κόσμου.

Όσοι περισσότεροι έρθουν, τόσο το καλύτερο για εμάς. Θέλουμε ώθηση και δύναμη από το πρώτο λεπτό. Θέλουμε να γίνει ο 12ος παίκτης. Είμαι σίγουρος ότι όλος ο κόσμος βλέπει πως παλεύουμε και προσπαθούμε σε όλα τα παιχνίδια, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και το ίδιο θα κάνουμε και στο ματς που έρχεται”.