Σταμάτης Σαρρής: «Θα δώσουμε χώρο και χρόνο στους νέους»

Με νέο τεχνικό θα πορευτεί στο προσεχές πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορία, ο ΑΠΣ Πάτραι, η διοίκηση του οποίου προχώρησε στην πρόσληψη του Σταμάτη Σαρρή.

Ο νεαρός τεχνικός, κάτοχος του UEFA A΄, έχει εργαστεί ως γυμναστής και βοηθός προπονητή σε ομάδες της Αττικής, ενώ έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες όντας πρώτος προπονητής στην Αιτωλοκαρνανία. Μεγαλύτερη εξ’ αυτών η άνοδος της Α.Ε. Μεσολλογγίου από την Δ΄ στη Γ΄ Εθνική υπό την καθοδήγησή του.

Στην Πάτρα ήρθε πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια, αναλαμβάνοντας για 2,5 το πόστο του τεχνικού διευθυντή των Σχολών του Ολυμπιακού. Πέρυσι εργάστηκε στον Ατρόμητο Πατρών, ως γυμναστής και άμεσος συνεργάτης του Χρήστου Καραπίτσου. Δείτε τη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Γνώμη»:

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις «ναι» στο Πάτραι;

«Σίγουρα η ιστορία της ομάδας έπαιξε τον ρόλο της. Ωστόσο καθοριστικό παράγοντα αποτέλεσε ο τρόπος που με πλησίασε η διοίκηση, αλλά και το γεγονός ότι στην συνάντησή μας διαπιστώσαμε πως τα κοινά μας στοιχεία στη φιλοσοφία λειτουργίας της ομάδας είναι πολλά».

Είναι η πρώτη σου δουλειά ως πρώτος προπονητής σε ομάδα της Αχαΐας. Ποια η γνώμη σου για το πρωτάθλημά μας και τι διαφορές έχει με της Αιτολωακαρνανίας;

«Οπωσδήποτε τα μεγέθη είναι δυσανάλογα καθώς η Πάτρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη και επομένως, στατιστικά να το δεις και μόνο, τα πρωταθλήματά της είναι πιο ανταγωνιστικά. Από την άλλη η Αιτωλοακαρνανία έχει την τύχη να έχει τον Παναιτωλικό στην Super League και αυτό επηρεάζει προς το καλύτερο και τις ομάδες προς τα κάτω. Ωστόσο οικονομική δυσπραγία λόγω κρίσης και o κορωνοϊός, θεωρώ ότι έχουν φέρει την κατάσταση για όλο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, σε ακραία θέση και το μέλλον του μάλλον δεν θα είναι ευχάριστο».

Το Πάτραι έχει ενισχυθεί σημαντικά, πολλοί το κατατάσσουν ως φαβορί. Ποιοι είναι οι στόχοι;

«Πράγματι το Πάτραι ενισχύθηκε σημαντικά με αρκετούς έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες ανώτερων κατηγοριών. Αυτό ωστόσο έγινε για να υπηρετήσουμε καλύτερα τον βασικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από το να πλασαριστούμε στην καλύτερη δυνατή θέση, δίνοντας χώρο και χρόνο σε νέα παιδιά που θα αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας για το μέλλον. Πολλοί έσπευσαν να μας χρίσουν φαβορί στο άκουσμα των μεταγραφών αλλά εμείς πατάμε γερά στο έδαφος και γνωρίζουμε πως μια ομάδα που άλλαξε συθέμελα αλλά και οι κάκιστες γηπεδικές εγκαταστάσεις που επικρατούν στην Πάτρα μας υποχρεώνουν να κάνουμε μικρά και σταθερά βήματα, αν θέλουμε να δρέψουνε καρπούς στο μέλλον».

Έχοντας εργαστεί σε ακαδημίες, τι πιστεύεις ότι λείπει από την Αχαΐα και δεν αναδεικνύονται παίκτες;

«Μια ερώτηση που δεν θα ήταν δόκιμο να απαντηθεί με λίγα λόγια. Αν θέλουμε να απαντήσουμε σοβαρά σε αυτή την ερώτηση πρέπει να δώσουμε χώρο σε πολλές επιστημονικές κοινότητες που εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο και αφού μας δώσουν τα πορίσματά τους, να τα ακολουθήσουμε πιστά. Γιατί το ποδόσφαιρο πλέον είναι φυσική κατάσταση, τεχνική, τακτική, ψυχολογία, μάρκετινγκ και ένα σορό άλλες επιστήμες. Επομένως, θα ήταν άδικο και πρόχειρο να αποφανθώ εγώ για το τι πρέπει να γίνει στις ακαδημίες της Πάτρας για να αναδειχτούν νέοι παίκτες».