Στα γήπεδα της Αχαΐας: Ο τερματοφύλακας που αγωνίστηκε ως επιθετικός και o αμυντικός που αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας

Πολλές φορές η αυτοθυσία των αθλητών για το καλό της ομάδας τους αναγκάζει να κάνουν

πράγματα, τα οποία δεν τα συνηθίζουν. Ένα απλό παράδειγμα είναι πως όταν αποβάλλεται ένας τερματοφύλακας και έχουν συμπληρωθεί οι επιτρεπόμενες αλλαγές, ένας ποδοσφαιριστής φοράει τα γάντια και δίνει τον καλύτερο του εαυτό.

Στα γήπεδα της Αχαΐας την περασμένη εβδομάδα είχαμε την ακριβώς αντίθετη περίπτωση.

Στο ματς κόντρα στον Παναιγιάλειο ο γκολκίπερ της Θύελλας, Κώστας Μπαρδάκης δεν αγωνίστηκε γιατί ήταν τραυματίας, ενώ και ο έτερος τερματοφύλακας ο Κουγιουμτζόπουλος απουσίαζε στη Βόρεια Ελλάδα λόγω οικογενειακού προβλήματος.

Έτσι λοιπόν, επιστρατεύτηκε ο κεντρικός αμυντικός Φάνης Κατριβέσης να καθίσει κάτω από τα δοκάρια. Ο Σουλιώτης αμυντικός όποτε χρειάστηκε να επέμβει το έκανε με επιτυχία. Δεν ήταν τυχαίο όμως όλο αυτό. Τον προετοίμασε και τον «έφτιαξε» ψυχολογικά ο προπονητής τερματοφυλάκων, Κώστας Κυριτόπουλος.

Του θύμισε μια ιστορία του παρελθόντος όταν ο ίδιος ως κίπερ της Περιβόλας είχε αποκλείσει τον Παναιγιάλειο. Η ψυχολογική «ντόπα» του Κυριτόπουλου έπιασε, αφού η Θύελλα Πατρών πήρε  την πρόκριση παρά τα πολλά προβλήματά της (αγωνιζόμενη και με 10 παίκτες).

Δεν ήταν όμως η μοναδική περίπτωση, αφού στο πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας για τον Α΄ Όμιλο την περασμένη Κυριακή, ο Αρμάντο Χότζα που αγωνίζεται ως τερματοφύλακας στην ΑΕΚ Πατρών χρειάστηκε να αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής κόντρα στον ΑΠΟ Αρόης.

Και όχι, μόνο αγωνίστηκε, αλλά ήταν εκ των διακριθέντων παικτών σημειώνοντας, μάλιστα τα δύο γκολ στο 3-1 υπέρ της ομάδας του. Το ένα μάλιστα, ήταν γκολ με σουτ από μακρινή απόσταση που καταχειροκροτήθηκε απ΄ όσους ήταν στο γήπεδο.