Στην Εθνική ομάδα στίβου η Παναγιώτα Μεντζελοπούλου του Αθηνόδωρου

Πηγή: εφημερίδα "Πρώτη της Αιγιάλειας"

Με ομάδα 70 αθλητών και αθλητριών, ανάμεσά τους και η Παναγιώτα Μεντζελοπούλου του Αθηνόδωρου Αιγίου, θα συμμετάσχει η Εθνική Ομάδα Στίβου στη διεθνή συνάντηση Ελλάδα – Κύπρος στις 2-3 Αυγούστου στη Λευκωσία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ στην τελευταία του συνεδρίαση επικύρωσε ομόφωνα την αποστολή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη διοργάνωση με την Αιγιώτισσα πρωταθλήτρια να «εξαργυρώνει» τη νίκη της στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 στο αγώνισμα των 100 μέτρων με εμπόδια και να εκπροσωπεί τη χώρα μας φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο. Η Μεντζελοπούλου είναι μόλις 17 ετών και θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο του αγωνίσματος στην Ελλάδα, με το μέλλον της να προμηνύεται λαμπρό.

Εκτός από την αθλήτρια του Αθηνόδωρου στην αποστολή της Εθνικής ομάδας θα βρίσκεται ένας ακόμη νεαρός Αχαιός αθλητής και συγκεκριμένα ο άλτης του Αρίωνα Πάτρας Γιάννης- Μάριος Μητρόπουλος (6.83μ. φετινή επίδοση στο μήκος).

Με τις τελευταίες εξελίξεις στη Βαλκανική Ομοσπονδία ορατή είναι η πιθανότητα να μην διεξαχθεί το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18 (2/9/2023 – Τουρκία) και έτσι υπάρχει το ενδεχόμενο αθλητές – τριες που νίκησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 (ανάμεσά τους και η Μεντζελοπούλου που ήταν πρώτη στα 100 εμπόδια) ή κατέκτησαν τη 2η θέση να μην έχουν το 2023 άλλη συμμετοχή με τις Εθνικές Ομάδες.

Η αποστολή για την Κύπρο απαρτίζεται από 70 συνολικά παιδιά, 33 αθλητές και 37 αθλήτριες, με κάλυψη 2 αθλητών-τριών ανά αγώνισμα, ενώ στο αγώνισμα του Άλματος σε Ύψος γυναικών Κ18 θα μετέχουν 3 αθλήτριες, καθώς υπήρχε απόλυτη ισοβαθμία στην 3η θέση μεταξύ δύο αθλητριών.