Στις 18-19 Νοεμβρίου το Πανελλήνιο Ανοικτό Πρωτάθλημα Πάτρας “Ι. Ασημακόπουλος”

Στην τελική ευθεία για την έναρξη το Πανελλήνιο Ανοιχτό Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Επιτρ. Αντισφαίρισης 18 και 19 Νοεμβρίου 2023 στο Εθνικό Στάδιο στο Κουκούλι εις μνήμην του Γιάννη Ασημακόπουλου.

Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον επί σειρά ετών πρόεδρο της Τ.Ε. και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Γιάννη Ασημακόπουλο που απεβίωσε το 2010 .

Ο κ. Γιάννης , όπως τον μνημονεύουν όλοι στο χώρο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πιγκ-πογκ), ήταν ένας αξιόλογος παράγοντας του αθλήματος, που πρόσφερε στο χώρο για πολλά χρόνια δουλεύοντας ανιδιοτελώς και με πολύ μεράκι . Επί ημερών του, η ανάπτυξη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης είχε μεγάλη άνθηση στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. ΄Ηταν ένας άνθρωπος αγαπητός σε όλους και για αυτό οι άνθρωποι της Τ.Ε. Ε.Φ.Ο.ΕπΑ., με την σύμφωνη γνώμη της οικογένειας του, αποφάσισαν μετά το θάνατό του, να δώσουν το όνομά του στους αγώνες αυτούς, αποδίδοντάς του έτσι τον ελάχιστο φόρο τιμής .

Στον αγωνιστικό τομέα, ελπίδες διάκρισης από τους ντόπιους αθλητές που θα αγωνιστούν είναι μεγάλες.

Όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Ζήκος Σωτήρης, αναμένουμε να δούμε καλά αποτελέσματα και γιατί όχι πλασαρίσματα στα μετάλλια, κυρίως από τα αδέλφια Φουσέκη Αναστάσιο και Σπύρο (ΑΕΣ Ίκαρος Καστριτσίου ) στις κατηγορίες παίδων και παμπαίδων αντίστοιχα, από τα αδέλφια Μπιτχαβά Αλεξάνδρα και Μιχάλη (ΠΑΛ.ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Πατρών ) στην κατηγορία νεανίδων και παμπαίδων αντίστοιχα, καθώς και από τον Μαστρογιάννη Γιάννη (ΠΑΛ.ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Πατρών ) στην κατηγορία των εφήβων. Πέραν αυτών, ενδιαφέρον παρουσιάζεται και για πολλούς άλλους αθλητές της περιοχής και των σωματείων εντός της αρμοδιότητας της τοπικής επιτροπής που θα συμμετάσχουν, και θα έχουν την ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνάμεις τους, δίνοντας αγώνες με δυνατούς αντιπάλους από όλη την Ελλάδα.