Στις 20/8 η “πρώτη”, η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου προπονητή του Απόλλωνα, Γιάννη Ψυχογιόπουλου, καθώς και του άμεσου συνεργάτη του Κώστα Μπαλτζώη από τη διοίκηση της Πατρινής ομάδας.

«Είναι τιμή για εμένα και πρόκληση να βρίσκομαι στον Απόλλωνα, σε μια ομάδα που έχει στόχους, σε έναν σύλλογο που δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, αλλά στην μεγάλη του Ελληνικού μπάσκετ και πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό θα το δούμε στην πορεία. Ένας από τους στόχους είναι το υψηλό κίνητρο, που έχουν όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στον Απόλλωνα και σίγουρα η ομάδα θα έχει το ταλέντο και θα αποτελείται κυρίως από Πατρινόπουλα, άλλωστε το έχει κάνει κατά το παρελθόν και συνάμα να έχει και διοικητική σταθερότητα, καθώς αυτό μετράει.

Η σχέση του Απόλλωνα με τον κόσμο θα πρέπει να είναι συνυφασμένη, θα πρέπει να βοηθήσουν, καταλαβαίνω ότι τους είναι δύσκολο, αφού ο σύλλογος υποβιβάστηκε δύο κατηγορίες, αλλά στόχος του Απόλλωνα είναι να πρωταγωνιστήσει.

Σε αυτή την κατηγορία, υπάρχουν ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά ο μελανόλευκος σύλλογος έχει «brand name» και θα ετοιμαστεί μια ομάδα που θα είναι διψασμένη και θα πάει καλά. Το λέω αυτό διότι το πρωτάθλημα της National League 1 χωρίζεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη που θα παίξουμε με όλους τους αντιπάλους και η δεύτερη η τελική, όπου ανεβαίνει κατηγορία ο πρώτος με τον δεύτερο να πηγαίνει σε αγώνες μίνι πρωταθλήματος.

Ο Απόλλων θα πρέπει να δείξει το πολύ καλό του αγωνιστικό πρόσωπο, έτσι η ομάδα να είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει τον προσεχή Απρίλη και μπορεί η ιστορία του να είναι βαρίδι, όμως στις δύσκολες στιγμές θα πρέπει η βαριά φανέλα να γίνει εφόδιο. Κι το αναφέρω αυτό, διότι ο κόσμος της πόλης και της ομάδας είναι μπασκετικός και θα πρέπει να μας υποστηρίξει».

Στα αγωνιστική θέματα, η διοίκηση έχει συμφωνήσει με τουλάχιστον 14 παίκτες, οι 8 εκ των οποίων θα είναι Πατρινοί. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου.