Στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της βίας

Την Τετάρτη 20/12 στο υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιαστούν οι διατάξεις του νέου νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει μέτρα για την καταπολέμηση της βίας.

Το πλέγμα διατάξεων που ήδη δουλεύεται και θα ανακοινωθεί έχει να κάνει με την αυστηροποίηση του πλαισίου όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα αθλητισμού στην Political αφορούν τα εξής:

Τις Λέσχες Φιλάθλων, με μόνο μία Λέσχη ανά έμβλημα ομάδας, που θα λειτουργεί υποχρεωτικά με τη συναίνεση της ΠΑΕ, εφόσον υφίσταται ΠΑΕ.

Την ενεργοποίηση του Ψηφιακού Μητρώου Λεσχών Φιλάθλων.

Τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση στην ηλεκτρονική εποπτεία των αθλητικών εγκαταστάσεων. Εάν, μάλιστα, βρεθεί οποιαδήποτε πλημμέλεια στη λειτουργία του κατά εβδομαδιαίο έλεγχο που θα διεξάγεται, ο αγώνας θα πραγματοποιείται δίχως παρουσία φιλάθλων. Εδώ προστίθεται και η επικαιροποίηση των διατάξεων ηλεκτρονικού εισιτηρίου ταυτοποίησης κατόχου του, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας.

Την αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας των Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ).

Την ενίσχυση των διοικητικών μέτρων από πλευράς Πολιτείας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, όπως πχ η ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, σε περιπτώσεις ρίψης κροτίδας, πυρσού, καπνογόνου, φωτοβολίδας και οποιασδήποτε γενικώς εύφλεκτης ύλης που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη.

Την εισαγωγή ρήτρας παραβατικότητας για όσες ΠΑΕ δεν συμμορφωθούν, που θα αφορά τον πόρο από Στοίχημα.

Τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Συντονισμού, σύμφωνα με τις προσταγές Σύμβασης Saint Denis, για την καταπολέμηση της βίας. Εξαγγείλαμε επιτόπιους ελέγχους από κλιμάκια του υπουργείου, που θα διενεργούνται οποιαδήποτε ώρα και ημέρα, , καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε όλους τους αθλητικούς φορείς της χώρας, ομοσπονδίες, ενώσεις και σωματεία.