Συμπληρώνεται το παζλ, λιγοστεύουν οι εκκρεμότητες

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» αναφέρει μία πασίγνωστη παροιμία και ένα μεγάλο μέρος του κόσμου της Γ’ Εθνικής θα μπορούσε να το υιοθετήσει ως άποψη, μαθαίνοντας τα τελευταία εικοσιτετράωρα ότι το φετινό Πρωτάθλημα… τελικά θα γίνει και, μάλιστα, πρόκειται να ξεκινήσει πριν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου!

Κάποιες πληροφορίες είχαν αρχίσει ήδη να γίνονται γνωστές τις προηγούμενες ημέρες, πριν δηλαδή τη προχθεσινή (26/10) συνεδρίαση της Επιτροπής Διοργανώσεων, κατά την οποία ελήφθησαν μία σειρά από αποφάσεις, που θα αποτελέσουν και τις εισηγήσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Ας δούμε, λοιπόν, που βρισκόμαστε τη δεδομένη στιγμή και ποια κομμάτια του παζλ δείχνουν να έχουν πάρει ήδη τη θέση τους στο κάδρο.

Είναι γνωστό πως η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος έχει «κλειδώσει» για το σαββατοκύριακο 12-13 Νοεμβρίου. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε πέντε ομίλους των 14 ομάδων έκαστος, ήτοι σε 26 αγωνιστικές συνολικά. Η απόλυτη ισορροπία ενδέχεται να ανατραπεί μόνο στην περίπτωση που προστεθεί ο Πανδραμαϊκός (αναλόγως με την απόφαση που θα βγάλει το Διαιτητικό Δικαστήριο για την περίπτωσή του), οπότε και ο 1ος όμιλος θα αυξηθεί κατά μία ομάδα.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος προορίζεται για τις 3 Νοεμβρίου, κατά πάσα πιθανότητα σε ξενοδοχείο της Αθήνας, αλλά χωρίς να αποκλείεται αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο να γίνει και σε επαρχιακή πόλη. Το βέβαιο είναι πως θα μεταδοθεί μέσω live streaming, ενώ είναι πιθανό να επιτραπεί και η παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

Όσον αφορά στη δομή των ομίλων, ήδη έχει εκπονηθεί ένα προσχέδιο, το οποίο θα τεθεί στα υπόψη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Σαφής διάθεση των μελών της Επιτροπής Διοργανώσεων είναι τα στεγανά να μην επιτρέψουν διαρροές σχετικά με τον διαχωρισμό των ομάδων, ειδικά στη νότια Ελλάδα όπου το σταυρόλεξο είναι σαφώς πιο σύνθετο. Εκείνα που μπορεί, πάντως, να συμπεράνει κανείς είναι, πρώτον, ότι τα δύο -με την… ποδοσφαιρική έννοια- νησιωτικά συμπλέγματα (η Κρήτη και το Αιγαίο) θα τοποθετηθούν αυτούσια σε δύο ξεχωριστούς ομίλους, όπως επίσης ότι οι Ενώσεις που αποτελούνται από τουλάχιστον τρεις ομάδες (π.χ. Αθηνών, Πειραιά, Αργολίδας) επιδέχονται «διάσπασης».

Το προσχέδιο των ομίλων πιθανόν να δημοσιοποιηθεί όταν εγκριθεί από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής, που ακόμη δεν έχει προγραμματιστεί. Ορισμένοι εκτιμούν πως ίσως αυτή λάβει χώρα την Τρίτη (1/11), με δεδομένο ότι για την επόμενη μέρα (2/11) είναι προγραμματισμένη η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων της ΕΠΟ.

Ιδιαίτερη αξία έχει να αναφερθεί, τέλος, πως η Επιτροπή Διοργανώσεων συμφώνησε να εισηγηθεί προς την Εκτελεστική Επιτροπή οικονομική βοήθεια για όλες τις ομάδες της Κρήτης και του Αιγαίου, που διαχρονικά επιβαρύνονται περισσότερο από τις μετακινήσεις. Το ύψος της βοήθειας αυτής θα καθοριστεί από την Οικονομική Επιτροπή, εφόσον πρώτα εγκριθεί.