Συνεχίζει στην 1η κατηγορία της ΟΥΕΦΑ ο Ακρατινός, Τ. Παπαπέτρου

Την περασμένη Τρίτη η UEFA γνωστοποίησε τους πίνακες των διεθνών διαιτητών ενόψει του πρώτου μισού της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025, στους οποίους βρίσκονται φυσικά και Έλληνες ρέφερι.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προχώρησε σε λίγες, μόνο, αλλαγές σε γενικές γραμμές, ωστόσο στον πίνακα των Elite διαιτητών δεν πείραξε τίποτα. Αυτό σημαίνει ότι ο Τάσος Σιδηρόπουλος του συνδέσμου της Δωδεκανήσου συνεχίζει να φιγουράρει στον πίνακα των Elite διαιτητών, αποτελώντας τον μοναδικό Έλληνα στο υψηλότερο επίπεδο διαιτησίας γι’ ακόμα μία χρονιά.

Από εκεί και πέρα, την θέση του στην 1η κατηγορία διατήρησε και ο “δικός μας” Τάσος Παπαπέτρου. Ο Ακρατινός ρέφερι προβιβάστηκε στην 1η κατηγορία πριν ένα χρόνο, μπαίνοντας σε ένα κλειστό κλαμπ Ελλήνων διαιτητών, αφού είναι μόλις ο 6ος που έχει βρεθεί στο δεύτερο σκαλοπάτι της βαθμίδας της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, διατηρώντας και φέτος στη θέση του.

Ο πρώτος ήταν ο Κύρος Βασάρας που έγινε και elite με παρουσία σε Μουντιάλ και Euro, δεύτερος ο Τάσος Σιδηρόπουλος που επίσης είναι στην κατηγορία elite ενώ oι Γιώργος Κασναφέρης, Τάσος Κάκος και Μιχάλης Κουκουλάκης έφτασαν μέχρι την 1η κατηγορία.

Στη 2η κατηγορία παρέμειναν οι Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, Βασίλης Φωτιάς, Βαγγέλης Μανούχος, Γιάννης Παπαδόπουλος και Χρήστος Βεργέτης.