Τάκης Βασιλόπουλος: Η στροφή και όσα έρχονται

Ο Τάκης Βασιλόπουλος είναι γνωστός και μη εξαιρετέος στην ποδοσφαιρική ζωή. Για πάρα πολλά χρόνια ήταν προπονητής ακαδημιών και ερασιτεχνικών ομάδων με μεγάλες επιτυχίες, τόσο βαθμολογικές όσο και επιτυχίες που αφορούσαν στην εξέλιξη των ποδοσφαιριστών και την ανέλιξή τους. Δεν είναι μυστικό πως μέσα στα χρόνια έχει καταφέρει να προωθήσει τόσα πολλά παιδιά της Πάτρας σε επαγγελματικές ομάδες της χώρας μας παράλληλα με την προπονητική, ούτε είναι μυστικό πως αγαπάει να βοηθάει στην ανέλιξη παιδιών σε υψηλού επιπέδου ομάδες.

Ένα χρόνο πριν, το Καλοκαίρι του 2020, αποφάσισε να σταματήσει την προπονητική μετά από πολλές επιτυχίες και να συνεχίσει την πορεία του σε ένα πολύ σημαντικό πόστο συνδυάζοντας την αγάπη του για ποδόσφαιρο και την εμπειρία του για να βοηθήσει τους νέους ποδοσφαιριστές να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Έτσι, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το scouting και την προώθηση νέων ποδοσφαιριστών.

Αποφάσισε, λοιπόν, να αφιερωθεί αποκλειστικά σ’ αυτό που έκανε παράλληλα με την προπονητική του καριέρα: να εντοπίζει παιδιά με ταλέντο και να τα βοηθά να πάνε πιο ψηλά. Μάλιστα, έγκυρες πληροφορίες μας λένε πως δεν περιορίζεται στις Ελληνικές ομάδες αλλά φαίνεται να έχει ανοίξει τους ορίζοντές του σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Από την επίσκεψή του στο προπονητικό κέντρο της Βέλγικης Μουσκρόν

Σήμερα συνεργάζεται με μεγάλο γραφείο εκπροσώπησης ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη και έχει ήδη ξεκινήσει να τροφοδοτεί ομάδες της Ελλάδας και του Εξωτερικού με νέα ταλέντα. Πληροφορούμαστε ότι παρά τα προβλήματα που ο κορονοϊός έχει φέρει στο ποδόσφαιρο, τις απαγορεύσεις προπονήσεων και την αναστολή των πρωταθλημάτων ο ίδιος ο κ. Βασιλόπουλος κατάφερε να μεταβεί στην Ευρώπη προετοιμάζοντας το μεγάλο βήμα για τους ποδοσφαιριστές που ο ίδιος έχει αναλάβει, οι οποίοι παρακολουθούνται στενά και άμεσα από πολύ υψηλού επιπέδου ομάδες, με την υπογραφή τους σ’ αυτές να φαίνεται πως δεν αργεί ιδιαίτερα!

Σε έναν τομέα που η Ελλάδα βρίσκεται πάρα πολύ πίσω, την ανέλιξη και την προώθηση νέων ποδοσφαιριστών, φαίνεται να υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος έχει γνώσεις, μεράκι, ικανότητα και την διάθεση να βοηθήσει. Είναι, εξάλλου, πολύ σημαντικό να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι: Άνθρωποι που μπορούν να πάνε το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα βήμα μπροστά. Διότι εάν χρειάζεται κάτι το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι ανθρώπους οι οποίοι έχουν την θέληση και την ικανότητα να βοηθήσουν τα ελληνόπουλα να ασχοληθούν μ’ αυτό, να το αγαπήσουν και να καταφέρουν να γίνουν καλύτεροι.