Τα σενάρια για τα δύο τελευταία εισιτήρια της τετράδας στην Α’ Κατηγορία

Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η τελευταία αγωνιστική στον β’ όμιλο της Α’ Κατηγορίας, αφού θα κριθούν τα δύο τελευταία εισιτήρια της τετράδας, που αυτόματα σημαίνει παραμονή και διεκδίκηση του πρωταθλήματος, με τους Άρη Πατρών και Κεραυνό να είναι οι δύο σίγουροι με την συμμετοχή τους στα Play Off.

Στον α’ όμιλο η κατάσταση ξεκαθάρισε, αφού Ατρόμητος, Πανμοβριακός, Θύελλα και Διαγόρας είναι οι 4 πρώτες ομάδες, ενώ απομένει να δούμε την τελική τους βαθμολογία και με ποιούς βαθμούς θα ξεκινήσουν στα Play Off.

Με τα παιχνίδια Νίκη-Πάτραι και Εθνικός Πατρών-Αιγείρα/Ακράτα να είναι αυτά που θα κρίνουν τα δύο τελευταία εισιτήρια, πάμε να δούμε τα σενάρια που ισχύουν :

Αρχικά ας δούμε τους βαθμούς που έχουν οι ομάδες μετά και την ολοκλήρωση της 21ης αγωνιστικής, με το ΑΠΣ Πάτραι να έχει 43 βαθμούς, την Νίκη Προαστείου 41 βαθμούς και την Αιγείρα/Ακράτα 41 βαθμούς.

** Το Πάτραι βολέυεται με νίκη ή ακόμα και ισοπαλία στον εκτός έδρας αγώνα με την Νίκη, ώστε να καθορίσει μόνο του την τύχη του στην τελική κατάταξη και να πάρει το εισιτήριο για τα Play Off. Ακόμα και αν ηττηθεί, ελπίζει στην ήττα ή ισοπαλία της Αιγείρας/Ακράτας από τον Εθνικό Πατρών, για να πάρει την 4η θέση και να είναι επίσης στην τετράδα. Σε περίπτωση ήττας του από την Νίκη και “τρίποντο” της Αιγείρας/Ακράτας απέναντι στον Εθνικό Πατρών, το Πάτραι μένει στην 5η θέση και η Αιγείρα/Ακράτα παίρνει την 4η θέση και την συμμετοχή της στα Play Off. Αυτό είναι και το μοναδικό σενάριο, οι “πράσινοι” να μείνουν εκτός τετράδας.

** Η Νίκη Προαστείου ψάχνει νίκη απέναντι στο ΑΠΣ Πάτραι για να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην τετράδα, αφού με δική της ισοπαλία, δεν θέλει με τίποτα “τρίποντο” της Αιγείρας/Ακράτας επί του Εθνικού Πατρών. Σε αυτή την περίπτωση θα μείνει στην 5η θέση με 42 βαθμούς και η Αιγείρα/Ακράτα θα φτάσει τους 44 βαθμούς. Το ίδιο φυσικά ισχύει και σε περίπτωση ήττας της Νίκης, η οποία μετά θα θέλει νίκη του Εθνικού Πατρών επί της Αιγείρας/Ακράτας, ώστε και οι δύο τους να παραμείνουν στους 41 βαθμούς και την διπλή ισοβαθμία μεταξύ τους, η οποία δίνει την 4η θέση στην ομάδα του Προαστείου, λόγω διαφοράς τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια (η Νίκη έχει κερδίσει στο Προάστειο με 3-1 και η Αιγείρα/Ακράτα στην Ακράτα με 3-2, όπου σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΚΑΠ, μετά τους μεταξύ τους βαθμούς, μετράνε τα μεταξύ τους τέρματα, οπότε η Νίκη υπερέχει κατά 1 τέρμα).

** Για την Αιγείρα/Ακράτα, τα πράγματα είναι απλά. Με νίκη δική της απέναντι στον Εθνικό Πατρών, παίρνει την 4η θέση. Οποιαδήποτε ήττα δική της από τον Εθνικό, την κρατάει στην 5η θέση, αφού ακόμα και αν ηττηθεί η Νίκη Προαστείου και παραμείνουν και οι δύο τους στους 41 βαθμούς, ισχύουν τα προαναφερθέντα με την διπλή ισοβαθμία. Επίσης παίρνει την 4η θέση σε ισοπαλία δική της και ήττα της Νίκης.

** Σε κανένα σενάριο, δεν μπορεί να υπάρξει τριπλή ισοβαθμία μεταξύ των τριών ομάδων.