Τα στατιστικά αποκαλύπτουν πολλά

Οι αριθμοί μπορεί να μην λένε πάντα την αλήθεια στο ποδόσφαιρο, ωστόσο, τα στατιστικά είναι ένα καλό εργαλείο για να γίνει αντιληπτό τι συμβαίνει σε ένα πρωτάθλημα.

Δείτε ενδιαφέροντα στατιστικά της Σούπερ Λιγκ 2 μετά την ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής, που φυσικά αφορούν και την Παναχαϊκή:

*H Παναχαϊκή, o Λεβαδειακός τα Τρίκαλα και τα Χανιά είναι οι ομάδες με τις περισσότερες ισοπαλίες (6), ενώ ο Εργοτέλης έχει μόλις μία μέχρι στιγμής.

*Ο Εργοτέλης διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, έχοντας πετύχει 18 γκολ και ακολουθεί στην 2η θέση ο Λεβαδειακός με 16 τέρματα.

*Ο Εργοτέλης πέτυχε την Κυριακή το μεγαλύτερο σκορ στο φετινό πρωτάθλημα και έγινε η ομάδα που πέτυχε τα περισσότερα γκολ σε ένα παιχνίδι. Σκόραρε έξι φορές σε βάρος της Δόξας Δράμας, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική ο Λεβαδειακός είχε πετύχει τέσσερα. Το 6-0 του Εργοτέλη είναι η ευρύτερη νίκη ομάδας στην κατηγορία, από τις 10 Μαρτίου 2020, όταν η Παναχαϊκή είχε επικρατήσει με 7-0 του ελλιπή Απόλλωνα Πόντου.

*Οι Τσέλιος (Διαγόρας Ρόδου) και Κατσιμήτρος (Εργοτέλης) έχουν κρατήσει οκτώ φορές ανέπαφη την εστία τους. Ακολουθούν οι Κολοβούρης (Παναχαϊκή), Κουτζαβασίλης, που κράτησαν έξι φορές το μηδέν στην εστία. Πέντε φορές δεν έχουν δεχτεί γκολ οι Αστράς (Απόλλων Λάρισας) και Στογιάνοβιτς (Λεβαδειακός).

*Ο Απόλλων Λάρισας κατέχει ένα αρνητικότατο ρεκόρ, αφού δεν έχει καταφέρει να σκοράρει μακριά από την έδρα του. Σε έξι ματς εκτός έδρας μετράει τρεις ισοπαλίες (με 0-0) και τρεις ήττες. Ο Διαγόρας φυσικά θα προσπαθήσει να διευρύνει το αρνητικό σερί του Απόλλωνα Λάρισας και να σημειώσει την έκτη συνεχόμενη νίκη την προσεχή αγωνιστική. Επίσης ο Απόλλωνας Λάρισας διαθέτει τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος, έχοντας πετύχει μόλις 5 γκολ σε 12 ματς, ενώ τα Χανιά έχουν σημειώσει 7 σε 13 παιχνίδια.

*Διαγόρας Ρόδου, Λεβαδειακός και Ξάνθη είναι οι μοναδικές τρεις αήττητες ομάδες στην έδρα τους.

*Το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί στην κατηγορία, καθώς μετράει πέντε διαδοχικές νίκες το κατέχει ο Διαγόρας. Μάλιστα η ομάδα της Ρόδου έχει μαζέψει περισσότερους βαθμούς μακριά από την έδρα του, παρά εντός έΣδρας.

*Ο ΟΦ Ιεράπετρας είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει κερδίσει εντός έδρας (0-4-2) και τη μοναδική του νίκη την πέτυχε στην Άρτα κόντρα στην Α.Ε. Καραϊσκάκης (2-3).

*Η Α.Ε. Καραϊσκάκης και ο Απόλλωνας Λάρισας είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν κερδίσει εκτός έδρας.

*Στην έδρα της η Ξάνθη έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ σε 5 ματς.

*Πρώτη φορά πήγε φέτος πίσω στο σκορ στα αποδυτήρια η Παναχαϊκή. Και με την Α.Ε. Καραϊσκάκης έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά βρήκε απάντηση.

*Η Παναχαϊκή στις 13 πρώτες αγωνιστικές έχει σημειώσει 12 γκολ. Στα 6 από τα 13 ματς έμεινε άσφαιρη η ομάδα της Πάτρας.

*Από την αναπάντεχη ήττα του 1963 (0-4 στην Πάτρα) η Παναχαϊκή έκτοτε μετρούσε στις επόμενες αναμετρήσεις 10 νίκες και 2 ισοπαλίες κόντρα στους Ροδίτες. Το 2021 ήρθε η δεύτερη ήττα των Πατρινών εντός Πάτρας.