Της έλειψε ο φορ-γκολτζής!

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, στην Παναχαϊκή έλειψε ο γκολτζής. Ο φορ ο οποίος με μια κίνησή του θα κάνει την «μισή» ευκαιρία γκολ και θα δώσει την νίκη στην ομάδα του ακόμα και όταν αυτή δεν πιάνει σούπερ απόδοση.

Είναι προφανές ότι όταν ο βασικοί σου φορ (Αραβίδης-Κουσκουνάς) βάζουν 6 γκολ στο πρωτάθλημα δεν μπορεί να έχει μια ομάδα υψηλούς στόχους. Άντε, στην καλύτερη περίπτωση,  να έβαζαν 10 γκολ την σεζόν. Και πάλι είναι πολύ λίγα για ομάδα με μεγάλους στόχους που είχαν τεθεί από το περασμένο καλοκαίρι.  Και άντε τον «Άραβα» μπορείς να τον δικαιολογήσεις μέχρι ένα σημείο, από τη στιγμή που δεν αγωνιζόταν στη φυσική του θέση.

Το κενό του γκολτζή δεν καλύφθηκε στις μεταγραφές. Ο Νέστορας Μυτίδης πέρυσι σε λίγα ματς είχε καταφέρει να σημειώσει 6 γκολ σε μια χρονιά που δεν ολοκληρώθηκε. Bέβαια, φέτος και αυτός παρέμεινε σε ρηχά νερά με τη φανέλα του Λεβαδειακού σημειώνοντας 5 γκολ.

Ούτε ο Γιούσης είναι ο γκολτζής, ούτε ο Μπάτροβιτς. Κάνουν άλλες δουλειές. Της έχει λείψει της Παναχαϊκής ο παίκτης που μπορεί να στηριχθεί πάνω του. Που θα βγάλει το κάρο από την λάσπη στην επανάληψη. Χρήστος Ελευθεριάδης και Παναγιώτης Μωραΐτης τα τελευταία χρόνια το έκαναν αυτό σημειώνοντας διψήφιο αριθμό τερμάτων (16 και 14 γκολ αντίστοιχα).

Πρέπει να πάμε αρκετά πίσω για να βρούμε πάλι παίκτη με διψήφιο αριθμό τερμάτων. Ο Κυβελίδης (24 γκολ) στη Γ΄ Εθνική έκανε τη διαφορά, σκοράροντας κατά ριπάς, ο Φουρτάδο το ίδιο (22 γκολ), ακόμα και ο Ματθαίος Μαρουκάκης είχε  σημειώσει 13 γκολ το 2015.  Μάριο Γκούρμα (12 γκολ στη Γ΄), Θωμάς Τρούπκος (12 γκολ στη Γ΄) και Ηλίας Σολάκης 13 γκολ στη Α΄ ) ήταν οι τελευταίοι μεγάλοι σκόρερ της Παναχαϊκής από το μιλένιουμ μέχρι σήμερα.

Τελευταία φορά που ο πρώτος σκόρερ της Παναχαϊκής είχε σημειώσει 8 γκολ όπως ο Μπάτροβιτς φέτος, ήταν τη σεζόν 2014, με το Βαγγέλη Κοντογουλίδη όταν η ομάδα της Πάτρας τερμάτισε 6η, όπως και την προηγούμενη σεζόν με το Δημήτρη Γκούρτσα. Το είχε επαναλάβει στα χρόνια της Γ΄ Εθνικής ο Αλέξης Γαβριλόπουλος το 2008.