Τι ενδέχεται να αλλάξει με το μητρώο τώρα που άλλαξε η ηγεσία στο υφυπουργείο αθλητισμού

Μια ωρολογιακή βόμβα η οποία απειλεί το οικοδόμημα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, βρίσκεται στα χέρια του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Οικονόμου.

Και μιλάμε για τον Νόμο ο οποίος απαγορεύει στα σωματεία που βρίσκονται εκτός Μητρώου της ΓΓΑ να συμμετάσχουν στις αγωνιστικές δραστηριότητες των Ομοσπονδιών και των Ενώσεών τους.

Γράφει ο Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ilia.news, η νέα πολιτική ηγεσία της χώρας, φέρεται διατεθειμένη να δώσει λύση. Μια λύση, η ο οποία σύμφωνα με την ερμηνεία από ποδοσφαιρικούς κύκλους, θα είναι αυτή η οποία θα επαναφέρει την ηρεμία και την τάξη στα πράγματα. Και η λύση αυτή, περνάει μέσα από την εδραίωση της σκέψης ώστε να υλοποιηθεί η πρόταση της FIFA, η οποία θα προβλέπει αποκλεισμό από την οικονομική ενίσχυση όσων σωματείων τα οποία δεν θα εγγράφονται στο Μητρώο, δεν θα αποκλείει όμως τη δυνατότητά τους να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα.

Η τοποθέτηση νέας πολιτικής ηγεσίας στο χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού, έχει επαναφέρει την αισιοδοξία στον χώρο του ποδοσφαίρου, ότι αυτή τη φορά, θα δοθεί μια πάγια και ρεαλιστική λύση και δεν θα έχουμε τις περιπέτειες που είχαμε τα δυο τελευταία χρόνια. Διότι μπορεί η προθεσμία υποβολής αίτησης στο Μητρώο να παρατάθηκε με απόφαση του υπηρεσιακού Υπουργού Πολιτισμού, όμως αυτό δεν είναι η λύση.

Μια παράταση, η οποία όχι απλά δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά το επιδεινώνει ακόμα περισσότερο, καθώς ο Νόμος παραμένει Νόμος και είναι σαφής. Λέει ότι οι ομάδες εκτός Μητρώου, χάνουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν, διάταξη η οποία μπορεί να προκαλέσει νέο κύκλο αλλοπρόσαλλων καταστάσεων, με προσφυγές σωματείων, αποφάσεις τιμωριών, αλλαγές βαθμολογικών πινάκων, αφαιρέσεις βαθμών, εφέσεις, επιστροφές βαθμών, αλλά και καθυστέρηση έναρξης και λήξης των πρωταθλημάτων.

Με την προσφυγή των σωματείων από τα Δωδεκάνησα στο ΣτΕ, να πηγαίνει για το Φθινόπωρο, γίνεται σαφές, ότι θα πρέπει να δοθούν άμεσα οι λύσεις, αφού απαραίτητα ξεκινήσει ένας διάλογος. Πρόεδρος μεγάλης ΕΠΣ της χώρας, μας είπε: «Θα βγάλω προκηρύξεις τον Οκτώβρη», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή. Και επειδή το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα μιας μεμονωμένης ΕΠΣ, αλλά του συνόλου του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, είναι θέμα χρόνου η ΕΠΟ, να κληθεί να αναζητήσει συντεταγμένα μια εξεύρεση μόνιμης λύσης στο θέμα.