Τι “παίζει” με τα δημοτικά γήπεδα της Πάτρας

Σε τρία δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου είναι σε εξέλιξη εργασίες για να παραδοθούν το επόμενο διάστημα και να δώσουν λύση στο γηπεδικό πρόβλημα της Πάτρας. Το γήπεδο «Κώστας Ζάρρας» στο Σαραβάλι θα είναι πιθανότατα το πρώτο που θα παραδοθεί, αφού έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την τοποθέτηση του νέου πλαστικού τάπητα.

Όμως το γήπεδο δεν μπορεί να παραδοθεί προς χρήση στις ομάδες, αν δεν συγκροτηθεί η επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα εγκρίνει την καταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου. Αυτή την στιγμή θεωρείται “εργοτάξιο” και αμέσως μετά τον έλεγχο της αρμόδιας επιτροπής που θα εγκρίνει την καταλληλότητα του θα δοθεί στις ομάδες οι οποίες έχουν “στιβαχτεί” στα Ενωσιακά γήπεδα και σε ιδιωτικά κέντρα.

Το επόμενο γήπεδο που θα δοθεί θα είναι στα Ροίτικα, αφού ο εργολάβος έχει ενημερώσει ότι τέλος Σεπτεμβρίου θα το παραδώσει, καθώς έχει φτάσει στην Ελλάδα, ο νέος τάπητας που θα στρωθεί στο γήπεδο. Το γήπεδο Πετρωτού θα δοθεί προς χρήση πάλι στις ομάδες για αγώνες στα μέσα Νοεμβρίου, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις για τον Σεπτέμβρη, αφού σηκωθεί όλος ο τάπητας του γηπέδου που δεν θα αλλάξει, θα τοποθετηθεί νέο υπέδαφος με καινούρια άμμος ώστε ο αγωνιστικός χώρος να είναι σε άριστη κατάσταση.