Τι προτάθηκε στην συνάντηση για την Α’ Κατηγορία

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση της ΕΠΣ Αχαϊας με τα σωματεία της Α’ Κατηγορίας, προκειμένου να βρεθεί η λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την μη συμμετοχή στο πρωτάθλημα του Πυρσού και του Ατρόμητου Λάππα.

Άπαντες από τις διοικήσεις των ομάδων έδωσαν το παρών, όπως και το Patragoal, που σας μεταφέρει την πρόταση της ΕΠΣ Αχαϊας όσο και κάποιων ομάδων, ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Η πρόταση για τα Play Off ήταν να υπάρξει ειδική βαθμολογία κατάταξης 5, 3, 1, 0, με κάποιον έξτρα βαθμό σε περίπτωση μεγάλης διαφοράς ανάμεσα στις ομάδες. Καταρίπτεται εντελώς η λογική του δια 3 και στους δύο ομίλους και μάλλον θα είναι οριστικό.

Για τα Play Out προτάθηκε επίσης ειδική βαθμολογία κατάταξης, καταρίπτεται επίσης και εδώ η λογική του δια 3, με τον 5ο των PlayOut να παίρνει 9 βαθμούς, τον 6ο των Playout 7 βαθμούς, τον 7ο των PlayOut 5 βαθμούς, τους 8ους, 9ους και 10ους να παίρνουν 3 βαθμούς από την τελική τους βαθμολογία (προς εξέταση για 9ο και ο 10ο να μην πάρουν βαθμούς).

Για όλα τα παραπάνω και ότι τελικά απόφαση παρθεί, θα πρέπει η Ένωση να στείλει την τροποποίηση μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι και πριν την πρεμιέρα. Οριστικά δεν τίθεται θέμα αναβολής.

Ο Χρήστος Μοσχόπουλος από πλευράς της Νίκης Προαστείου αλλά και ο Ηρακλής Πατρών, πρότειναν νέα ΓΣ της ΕΠΣ Αχαϊας, ώστε να ακυρωθεί η υπάρχουσα προκήρυξη και φυσικά αναβολή της πρεμιέρας που έχει προγραμματισθεί για το Σαββατοκύριακο. Στην συνέχεια νέα προκήρυξη και κλήρωση από την αρχή.