Το «μεγάλο στοίχημα» της ανάπλασης της Αγυιάς

Σε τρία στάδια θα γίνει η ανάπλαση στην Αγυιά, με πρώτο την κατεδάφιση του πετάλου, αλλά με ύπαρξη κωδικού κατασκευής νέας εξέδρας.

Η ανάπλαση του γηπέδου της Αγυιάς είναι το μεγάλο στοίχημα για την διοίκηση της ερασιτεχνικής, αλλά και της ΠΑΕ. Η διοίκηση της ερασιτεχνικής περιμένει την ολοκλήρωση της μελέτης, ώστε να γίνει το πρώτο βήμα και να κατατεθεί επίσημα ο φάκελος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Γίνεται αγώνας δρόμου από τους αρμόδιους που έχουν αναλάβει την σύνταξη της μελέτης για να την ολοκληρώσουν τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου. Η είδηση είναι ότι τελείωσαν οι μετρήσεις έξω από το γήπεδο της Αγυιάς που ήταν υποχρεωτικό να γίνουν και πλέον έχει χαρτογραφηθεί 100% ο χώρος περιμετρικά του γηπέδου.

Και τώρα η μελέτη μπαίνει σε βάθος και ουσία αφού τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι μελέτες στους εσωτερικούς χώρους για τα κτίρια που θα κατασκευαστούν αλλά και την νέα κερκίδα στο χώρο του πετάλου. Θα γίνει λεπτομερή ανάλυση με σκοπό τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου ο φάκελος να είναι ολοκληρωμένος για να κατατεθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η διαδικασία σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που αφορά τρία στάδια. Το πρώτο στάδιο θα είναι η κατεδάφιση του πετάλου με την κατασκευή νέας εξέδρας. Απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρξει κωδικός κατασκευής εξέδρας ώστε να μπουν άμεσα τα χρήματα και τον πρώτο μήνα του νέου έτους να προχωρήσει η κατεδάφιση του πετάλου. Δεύτερο στάδιο θα είναι η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου και τρίτο στάδιο η κατασκευή του δεύτερου γυμναστηρίου και της αίθουσας για το τμήμα πυγμαχίας. Έχουν γίνει επαφές τόσο με τον Περιφερειάρχη όσο και με στελέχη της Περιφέρειας για να υπάρξει άμεσα πολιτική βούληση και να προχωρήσουν στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί οι εξελίξεις για την ανάπλαση του γηπέδου της Παναχαϊκής στην Αγυιά.

Η Ερασιτεχνική έδωσε παραχωρητήριο στην ΠΑΕ

Το γηπεδικό είναι ένα μεγάλο θέμα για την Παναχαϊκή που περιμένει τις εξελίξεις για την ανάπλαση στην Αγυιά, ενώ ο Πέτρος Σταθάκης, μαζί με το Αμερικάνικο επενδυτικό γκρουπ, δίνει μεγάλη βαρύτητα στην δημιουργία αθλητικού κέντρου μέσα στην Πάτρα που θα λύσει για πάντα το πρόβλημα. Η διοίκηση της ερασιτεχνικής έδωσε παραχωρητήριο στην ΠΑΕ για την χρήση του γηπέδου, που εστάλη στην ΕΠΟ και μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπογραφεί η σύμβαση ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Η σύμβαση θα έχει μονοετή διάρκεια τελικά, με μηνιαίο μίσθωμα 3.500 ευρώ αφού έχει υπάρξει συμφωνία για το ποσό. Η ΠΑΕ εκτός από τους χώρους των αποδυτηρίων και των γραφείων που θα έχει, θα πάρει και τα παλιά αποδυτήρια του Βουλγαράκη που βρίσκονται κάτω από την Θύρα των επισήμων για να τα αξιοποιήσει για τις ανάγκες της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βρεθεί λύση ώστε η ΠΑΕ να συμμετέχει και στα κυλικεία του γηπέδου, τα οποία διαχειρίζεται η διοίκηση της ερασιτεχνικής. Η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί πολύ σύντομα, ενώ μετά την τελευταία συναυλία στις 14 Σεπτεμβρίου θα κλείσει το γήπεδο της Αγυιάς για τρεις εβδομάδες για να γίνει επανασπορά στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να είναι σε άριστη κατάσταση για τις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ 2.