Το πλάνο έναρξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων – Πρέπει να είναι «εμπροσθοβαρές» για κάθε ενδεχόμενο

Με την προϋπόθεση -όπως αναμένεται- της πλήρης άρσης των μέτρων σε ότι αφορά τα ομαδικά αθλήματα περί τα μέσα Ιουνίου, ήδη πολλές ενώσεις κάνουν σκέψεις για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Πρώτα φυσικά αναμένονται οι αποφάσεις των ενώσεων για τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έτσι ώστε να αποσαφηνιστεί ποιοι ανεβαίνουν κατηγορία και ποιοι υποβιβάζονται. Μια σκέψη η οποία έχει και βάση είναι να ακολουθηθεί αυτό που έκανε η ΕΠΟ στη Γ Εθνική.

Έτσι να ανεβεί ο αριθμός των ομάδων που ήταν να ανεβεί με την τωρινή βαθμολογία και να υποβιβαστούν οι ομάδες που δεν είχαν βαθμολογική τύχη να κυνηγήσουν τη σωτηρία τους.

Επιστρέφοντας στην επόμενη αγωνιστική περίοδο και με την προϋπόθεση της καλής πορείας της επιδημίας η πιο λογική σκέψη και που σύμφωνα με δημοσίευμα του insport.gr θα ακολουθήσουν και οι περισσότερες ενώσεις είναι να διαμορφωθεί ένα «εμπροσθοβαρές» πρόγραμμα. Δηλαδή να αρχίσει το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να γίνονται όσο το δυνατόν πυκνότεροι αγώνες.

Αυτό είναι η λογικότερη λύση καθώς όπως λένε οι ειδικοί είναι πολύ πιθανό να έχουμε μια έξαρση της πανδημίας προς τα τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν διεξαχθεί αρκετές αγωνιστικές πριν την (ελπίζουμε όχι) διακοπή. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα καθώς η επόμενη φάση της πανδημίας δε θα διαρκέσει μέχρι τον Μάιο.

Αναφέρθηκαν και οι αντίθετες προθέσεις. Δηλαδή να ξεκινήσει το πρωτάθλημα αρκετά αργότερα (πχ.Νοέμβριο) για να έχουν μια εικόνα οι ενώσεις που θα επιλέξουν αυτή τη λύση, για την πορεία της επιδημίας. Αυτό βάζει σε κίνδυνο να μην ολοκληρωθεί ομαλά ούτε η επόμενη αγωνιστική περίοδο ή στη χειρότερη περίπτωση να μην παιχτεί καθόλου ποδόσφαιρο.

Οπότε αν οι συνθήκες το επιτρέψουν το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι η γρηγορότερη εκκίνηση των τοπικών διοργανώσεων και οι περισσότεροι αγώνες στην αρχή του φθινοπώρου. Αυτό το πλάνο αναμένεται να ακολουθήσουν οι περισσότερες Ευρωπαϊκές Λίγκες και οι μεγαλύτερες Ελληνικές κατηγορίες.

Ελπίζουμε πάντα αυτό το άρθρο σε μερικούς μήνες να μην έχει νόημα και είτε με την ανεύρεση εμβολίου ή ικανής θεραπείας αυτή η περίοδος να είναι απλά μια δυσάρεστη παρένθεση.