Φιλική νίκη της Παναχαϊκής στην Κ. Αχαΐα

Φιλική νίκη απέναντι στην Αχαϊκή στο γήπεδο της Κ. Αχαϊας, σημείωσε πριν από λίγο η Παναχαϊκή, στο τελευταίο τέστ για τους «κοκκινόμαυρους» πριν εκτός έδρας παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδας, απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο Γιάννης Τάτσης χρησιμοποίησε δύο ενδεκάδες ανά ημίχρονο και έβγαλε τα συμπεράσματα που ήθελε εν όψει του αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας.

Μόλις στο 8’ λεπτό η Αχαϊκή είχε την πρώτη καλή στιγμή, με το γύρισμα του Σπανού να μπλοκάρει ο Οικονομάκης.

Οι «κοκκινόμαυροι» απάντησαν στο 9’ λεπτό, όταν σε γύρισμα του Λεσαϊ, ο Ρόβας έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 19’ λεπτό η Αχαϊκή άνοιξε το σκορ, όταν ο Παπαδημητρακόπουλος με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Οικονομάκη για το 1-0.

Μάλιστα δύο λεπτά μετά τα «καναρίνια» είχαν καλή στιγμή με πλασέ του Σπανού να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, με την Παναχαϊκή στο 24’ λεπτό να κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Καραγιάννη από τον Καρμακόλια.

Ο Ρόβας που ανέλαβε την εκτέλεση ισοφάρισε σε 1-1 για την ομάδα του Γιάννη Τάτση.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής είχε τεράστια ευκαιρία στο 31’ λεπτό, όταν βρέθηκε σε τετ α τετ με τον Τσάπαλο, αλλά νικήθηκε και δεν κατάφερε να σκοράρει.

Κάτι όμως που έκανε στο 36’ λεπτό, όταν εκμεταλλεύτηκε την κάθετη του Πετράτου και έκανε το 1-2 για τους «κοκκινόμαυρους».

Στο β’ μέρος, ο Γιάννης Τάτσης άλλαξε όλη την 11αδα βάζοντας τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, με την Αχαϊκή να έχει την πρώτη καλή στιγμή με τον Μητρόπουλο να σουτάρει και τον Κολοβούρη να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Στο 55’ λεπτό ο πορτιέρο της Παναχαϊκής έκανε φοβερή διπλή απόκρουση, αρχικά σε ενέργεια του Σπανού και στην συνέχεια του Μητρόπουλου, ενώ στο 74’ λεπτό και πάλι ο Σπανός είχε ένα καλό σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 78’ λεπτό, Πανάγου και Νίλι συνεργάστηκαν ωραία, με τον Πολέττο να είναι ο τελικός αποδέκτης αλλά να σουτάρει άουτ.

Διαιτήτευσαν οι Βαβαρούτας, Σπυρόπουλος και Μπαλαρούτσος.

Αχαϊκή (Γ. Λαγός): Τσάπαλος, Πανάρετος, Οικονόμου, Κλήσης, Καρμακόλιας, Κοτσόκολος, Μπίκος, Κυριάκου, Σπανός, Μητρόπουλος, Παπαδημητρακόπουλος

Αγωνίσθηκαν στο β’ μέρος και οι : Μενύχτας, Λένης, Γράβαλος, Μαντάς, Σκούτας, Λίπι, Κανελλόπουλος, Κυριακόπουλος, Νιφόρας, Ρέκκας.

Παναχαϊκή (Γ. Τάτσης) : Οικονομάκης, Μασούρας, Κωστούλας, Σμάλης, Τσάκνης, Πετράτος, Παπαηλίου, Καραγιάννης, Ρόβας, Leshai, De Tomas

Από την αρχή του β’ μέρους αγωνίσθηκαν οι : Κολοβούρης, Πανάγου, Ζαμόρα, Μπαξεβάνος, Λυμπεράκης, Καστεγιάννο, Νίλι, Κοζορώνης, Τραορέ, Πολέτο, Πατρινός