“Φρένο” για 2η φορά στο Ζαβλάνι από την Φλόγα Ροδιάς

Η Φλόγα Ροδιάς ήταν η μεγάλη νικήτρια στο εξ αναβολής ντέρμπι κορυφής του β’ ομίλου στην Γ’ Κατηγορία, αφού κατάφερε να επιβληθεί με το ευρύ 4-1 του Ζαβλανίου και να πλησιάσει στον ένα βαθμό την πρωτοπόρο ομάδα του Ανδρέα Σέρρου.

Μάλιστα αυτή είναι η δεύτερη φετινή νίκη της Φλόγας απέναντι στο Ζαβλάνι, αφού είχε προηγηθεί και το 0-1 της 2ης αγωνιστικής μέσα στην Αγυιά, αποτελέσματα τα οποία είναι και οι μοναδικές φετινές απώλειες του Ζαβλανίου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η πρώτη καλή στιγμή ανήκει στους γηπεδούχους, με τον Μπαντούνα να σουτάρει άστοχα στο 7′ λεπτό της αναμέτρησης, ενώ και οι φιλοξενούμενοι είχαν καλές στιγμές να προηγηθούν, αρχικά στο 13′ λεπτό με τον Χότζα να πλασάρει και τον Σταμόπουλο να διώχνει σωτήρια και στην συνέχεια με τον Ασημακόπουλο, τον οποίο κέρδισε και πάλι ο έμπειρος πορτιέρο της Φλόγας Ροδιάς.

Στο 20′ λεπτό οι γηπεδούχοι του Γιώργου Αμασιάδη κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ, όταν σε αντεπίθεση ο Χριστόπουλος βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Αγοράκη, τον οποίο και πλάσαρε εύκολα για το 1-0.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν τρία λεπτά και ο σκόρερ των γηπεδούχων κατάφερε να κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του από τον Γ. Ξυπολιά, με τον Άκη Κατσαούνη να ευστοχεί και να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας της Ροδιάς.

Μάλιστα στο 30′ λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν νέα μεγάλη στιγμή με οριζόντιο δοκάρι του Χριστόπουλου, ενώ στο 36′ λεπτό έμειναν με ποδοσφαιριστή λιγότερο λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Κανέλλη, ο οποίος απώθησε βίαια και στην συνέχεια κλώτσησε τον Α. Χότζα.

Στο 39′ λεπτό ο Χότζα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ και ένα λεπτό μετά ο Κατσαούνης με εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πλάσαρε εύστοχα τον Αγοράκη για το 3-0, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο β’ μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε, με το Ζαβλάνι να έχει μια φλύαρη υπεροχή στον αγώνα και την Φλόγα να είναι σε κάθε φάση στην επίθεση κίνδυνος-θάνατος, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άκη Κατσαούνη.

Στο 50′ λεπτό ο επιθετικός της Φλόγας Ροδιάς πάσαρε στον Μπαντούνα, ο οποίος νικήθηκε από τον Αγοράκη, ενώ στο 60′ λεπτό κατάφερε να πάρει το πέναλτι και την ανατροπή του Ζησιμόπουλου, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για το 4-0.

Στο 65′ λεπτό το σούτ του Χότζα πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στο 70′ λεπτό ο Λιακόπουλος έκλεψε την μπάλα από το κέντρο, σούταρε έξω από την περιοχή, με τον Αγοράκη να αποκρούει και να του λέει “όχι”.

Στο 77′ λεπτό το Ζαβλάνι είχε νέα καλή στιγμή, όταν σε σέντρα από αριστερά του Κωστόπουλου, ο Χότζα έπιασε το απευθείας βολέ που πέρασε ψηλά άουτ, ενώ η Φλόγα απάντησε με το πλασέ του Κατσαούνη στο 82′ λεπτό, που εξουδετέρωσε ο Αγοράκης.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν στην μείωση του σκορ στο 87′ λεπτό, όταν από βολέ του Αγοράκη η μπάλα έφτασε στον Χότζα, ο οποίος πλάσαρε εύκολα τον Σταμόπουλο για το 4-1.

Η τελευταία καλή στιγμή ανήκει στους φιλοξενούμενους, με το πολύ καλό σουτ του Χότζα να εξουδετερώνει σωτήρια ο Σταμόπουλος.

Τελικό σκορ το 4-1, αποτέλεσμα δίκαιο βάσει της εικόνας που εμφάνισαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, το οποίο πλέον δίνει και άλλο ενδιαφέρον στην μάχη για το καλύτερο πλασάρισμα στα Play Off, αφού και οι δύο σημερινοί αντίπαλοι θα βρίσκονται σε αυτά.

Φλόγα Ροδιάς (Γ. Αμασιάδης) : Σταμόπουλος, Γ. Κατσαούνης (73’ Νικολακόπουλος), Χρυσανθακόπουλος, Κανέλλης, Αλεξόπουλος, Π. Λιακόπουλος, Γιαννόπουλος, Μπαντούνας (61’ Θωμάς), Α. Κατσαούνης (82’ Αβράμης), Α. Λιακόπουλος (61’ Α. Λιακόπουλος), Χριστόπουλος (82’ Γκιώνης)

ΑΠΣ Ζαβλάνι (Α. Σέρρος) : Αγοράκης, Τόλης (51’ Μπασιλάρης), Καρπάνος, Ξυπολιάς, Ζησιμόπουλος, Παπασπυρόπουλος, Ασημακόπουλος (68’ Παναγιωτόπουλος), Κούντας (25’ λ.τ. Λαχανάς), Χότζα, Γραμματικόπουλος, Κωστόπουλος