Φ. Ζαΐμης: “Μεγαλύτερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα από ορισμένους παράγοντες της ομάδας”

    Η ανακατασκευή της κατεδαφιστέας κερκίδας του γηπέδου της Παναχαϊκής αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την αθλητική κοινότητα της Πάτρας. Σε μια περίοδο όπου οι φήμες και οι λανθασμένες πληροφορίες κυκλοφορούν ευρέως, η ανάγκη για διαφάνεια και ειλικρινή ενημέρωση είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ) καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προωθήσει αυτό το έργο, το οποίο αφορά όχι μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και τα άλλα αθλητικά τμήματα του ιστορικού σωματείου. Ακολουθεί μια αναλυτική αναφορά στις ενέργειες που έχουν γίνει, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζονται και τις προοπτικές για το μέλλον.

    Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίωνας Ζαΐμης:

    “Σε συνέχεια διαφόρων πρόσφατων δηλώσεων και σχολιασμών για το θέμα του γηπέδου της Παναχαϊκής, έχω ζητήσει επανειλημμένα ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ ή της ΓΣ της ομάδας, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι με διαφάνεια και ειλικρίνεια για την διαδικασία ανακατασκευής της κατεδαφιστέας κερκίδας του γηπέδου και των συνοδών παρεμβάσεων, που επιδιώκουμε από τις πρώτες ημέρες της θητείας μας. Όπως άλλωστε έχουμε αναδείξει αρκετές φορές η ΠΔΕ συνέδραμε καθοριστικά στην έναρξη και στην ολοκλήρωση της μελέτης για το θέμα αυτό, η οποία άλλωστε κατετέθη στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από την Ερασιτεχνική Παναχαϊκή στις 7 Απριλίου του 2023 παρουσία ημών και του μελετητή.

    Έκτοτε παρακολουθούμε στενά και πιέζουμε το προεδρείο της ομάδας και τον αντίστοιχο μελετητή προκειμένου να λάβουμε θεσμικά γνώση αλλά και να παραλάβουμε την οριστική μελέτη με τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις έτσι ώστε να ελέγξουμε την τεχνική και δημοσιονομική συμβατότητά της και την δρομολόγηση σε πιθανό δημόσιο χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου να προχωρήσει αυτό το μεγάλο έργο για τον αθλητισμό της Πάτρας. Υπενθυμίζω ότι η μελέτη αφορά όχι μόνον το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας αλλά και τα λοιπά τμήματα ήτοι μπάσκετ, βόλευ, πυγμαχία κλπ. Θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα από ορισμένους παράγοντες της ομάδας έτσι ώστε να μην διασπείρονται λανθασμένες πληροφορίες και σχόλια που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

    Η ΠΔΕ στο πλαίσιο των νομικών της πλαισίων, συνεχίζει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για το έργο αυτό η οποία απευθύνεται όχι μόνο στο ιστορικό σωματείο και τους φίλους της Παναχαϊκής, αλλά σε όλη την αθλητική οικογένεια και την νεολαία της Πάτρας. Έχουμε ακόμα σημαντικό δρόμο να διανύσουμε, σίγουρα όμως έχουν μπει γερά θεμέλια στην προσπάθεια αυτή”.