“Χάνει” ένα πιστό στρατιώτη η Αχαϊκή

“Βόμβα” στην Αχαϊκή, αφού ο Ανδρέας Μαχαίρας γνωστοποίησε την αποχώρησή του από την Αχαϊκή με μια μακροσκελή ανακοίνωση:

“Αποχωρώ από την ομάδα μου μετά από 3 χρόνια που έδωσα την ψυχή μου μαζί με το υπόλοιπο Διοικητικό συμβούλιο. Κρίνομαι για αυτά τα τρία χρόνια και μόνο ….

Δεν συμμετείχα σε καμία διοίκηση πριν το καλοκαίρι του 2018 εκτός από το 1999 και το 2001 . Αναλάβαμε μια παρέα την Αχαϊκή έλλειψη άλλων παραγόντων και φτάσαμε μέχρι σήμερα καλοκαίρι του 2021 εν μέσω πανδημίας .

Η διαδρομή αυτής της τριετίας χαρακτηρίζεται από 3 στόχους.

1ος στόχος 2018 – 2019
Συμμετοχή & Αξιοπρέπεια
Η Αχαϊκή φτιάχθηκε με μεγάλο κόπο και ξεκίνησε τελευταία την προετοιμασία . Πρόεδρος ανέλαβε Ο Κώστας Στεριωτης και οι πρώτες 4 μεταγραφές έμπειρων παικτών ήρθαν από προσφορά του “Μπέμπη” το ίδιο έγινε και το Δεκέμβριο . Εμείς το υπόλοιπο συμβούλιο με μηνιαίες συνδρομές – εκδηλώσεις και λαχειοφορους μαζεύαμε τα υπόλοιπα έξοδα της ομάδας . Η Αχαϊκή έφτασε στα play off κυρία όμως ένα ισόπαλο παιχνίδι μέσα στον Άρη Πατρών μας έβγαλε εκτός ανόδου .

2ος στόχος 2019-2020
ΆΝΟΔΟΣ
ΟΛΟΙ μας μέσα μας από την πρώτη μέρα σαν Δ.Σ είχαμε στο μυαλό μας να βρει την Αχαϊκή στα 100 χρόνια της σε Εθνική κατηγορία και όχι στο τοπικό . Αναλαμβάνει πρόεδρος ο Γιάννης Μανιάρης με δύσκολο έργο μπροστά του . Πάλι κοντά μας ο Μπέμπης” μας εξασφαλίζει την συμφωνία με 5 έμπειρους παίκτες και φυσικά εγινο το ίδιο και τον Δεκέμβριο. Ξέσπασε η πανδημία και η πρώτη θέση στον όμιλο μας μας οδήγησε στην άνοδο στην Γ εθνική και την Αχαϊκή εκεί που της αξίζει στα 100 χρόνια της . Οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια που είχαν δρομολογηθεί με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Σπύρο Μυλωνά και του Αντιδημάρχου Αγγέλου Καρατζά δεν έγιναν ποτέ λόγω των περιοριστικων μέτρων. Η συμβολή του κυρίου Σπύρου Δήμου (western energy) ήταν σημαντική .

3ος στόχος 2020 – 2021 ΠΑΡΑΜΟΝΗ
Παραμένει στην προεδρία ο Γιάννης Μανιάρης η μεγάλη δύναμη της ομάδας με τεράστια προσφορά Γιώργος Δημακόπουλος και εγώ συνεχίζουμε δίπλα του. Η προσφορά του “Μπέμπη” για τρίτη χρονιά συνεχίζεται και η ομάδα δυναμώνει . Αναβολή του πρωταθλήματος τον Νοέμβριο με 360 κρούσματα σε όλη την χώρα , τελευταίο παιχνίδι στην Βάρδα 0-0 ισοπαλία αφού όμως η Αχαϊκή πήγε να παίξει χωρίς προπόνηση όλη την βδομάδα και ενημερώθηκε για τα test covid στις 1:30 το μεσημέρι λίγο πριν τον αγώνα!!!! Κάποιοι είχαν βάλει το χεράκι τους…..

Η κίνηση του Μανιάρη στην διακοπή να μην υπάρχει επιστροφή στα γήπεδα χωρίς όρους ευνοϊκούς για όλες τις ομάδες έπεσε στο κενό όταν η ΕΠΟ έβαλε σαν όρο τον υποβιβασμό αν δεν δηλώνες συμμετοχή . Πριν από αυτόν τον όρο ο αριθμός των ομάδων που δεν ήθελαν επανέναρξη ήταν πάνω από 100 .

Η πολιτεία ανακοίνωσε την επιστροφή στα γήπεδα με 3600 κρούσματα του ιού και την Αχαΐα στο βαθύ κόκκινο . Παρόλο την δυσκολία δεν παρατήσαμε την ομάδα μείναμε εκεί να κάνουμε την τελευταία προσπάθεια μας συμφωνήσαμε οι περισσότεροι ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα είναι η τελευταία χρόνια στην ομάδα .

Χάσαμε παίκτες και είχαμε τραυματίες έπρεπε η ομάδα να ενισχυθεί . Εγώ προσωπικά επικοινώνησα με πάνω από 40 ποδοσφαιριστές όλοι είπαν ΝΑΙ για την Αχαϊκή ερχόμαστε να βοηθήσουμε.

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες τα γειτονικά σωμάτια είναι όλα δίπλα στην Αχαϊκή προσφέροντας όποιον παίκτη θελαμε !!!!!!
Αυτό ας είναι η ευκαιρία για μια νέα αρχή στις σχέσεις μας με τα γειτονικά σωμάτια.
Παρών δήλωσαν και παίκτες από την Πάτρα που είχαν φορέσει την φανέλα παλιότερα ( Ανδρεοπουλος-Γεωργοπουλος-Κωστης)
Μεγάλη η προσφορά των τριών Ηλείων παικτών Μπουτσικακης – Αντωνόπουλος – Μαρκόπουλος.
Όσοι παρέμειναν από το αρχικό ρόστερ όταν μιλήσαμε για να αρχίσουμε προπονήσεις όλοι είπαν ΝΑΙ και πότε ξεκινάμε είμαστε όλοι μαζί (Πυρρης – Σουρανης)

Πρώτος αγώνας στην πρωτοπόρο Ναύπακτο 1-1 , μεγάλη νίκη με την θύελλα 2-1 χωρίς 12 παίκτες από κορονοιο!!!!! Ήττα στο Λιξουρι με 1-0 στο 90′ αυτή που μας κόστισε και την παραμονή . Συνεχεία νίκη 2-0 με Πάμισο και ισοπαλία 0-0 με τον Παναιγιάλειο ,
οδυνηρή ήττα από τα Βραχνέικα 3-0 και απώλεια του πλεονεκτήματος στα γκολ , ακολουθεί μεγάλη νίκη στο 95′ με το Διαβολίτσι 2-1 και τέλος η ισοπαλία στην Ζάκυνθο με 0-0.

Υποβιβασμός για ένα γκολ η ένα βαθμό !!!!! ενώ έχουμε χάσει μόνο από Γαστούνη και Βραχνέικα από τις ομάδες που παρέμειναν !!!!

Η Αχαϊκή είναι τόσο μεγάλη ομάδα που το αποτέλεσμα που φέρνει θετικό η αρνητικό ταυτόχρονα δημιουργεί και χαρά και λύπη…. Άλλοι λυπούνται άλλοι χαίρονται!!!

Μην ξεχνάμε άλλωστε όταν κάποιοι γίγαντες πήγαν την Αχαϊκή στην Β’ Εθνική το 1981 έφυγαν από την Αχαγια και δεν ήρθαν ποτέ πάλι!!!!!!

Οι εποχές είναι δύσκολες , ομάδες χάνονται και όποιος ασχολείται με την Αχαϊκή πρέπει να τον προστατεύουμε και να βοηθάμε όσο μπορούμε .

Όσοι λοιπόν αυτήν την τριετία ήθελαν να αναλάβουν την ομάδα αλλά ποτέ κανένας εκτός καφενείου δεν ήρθε να την αναλάβει …. Τώρα είναι η ευκαιρία στην Γενική συνέλευση του Ιουλίου να ηγηθεί της Αχαϊκής και όλοι να τον βοηθήσουμε .

Ευχαριστώ τον θειο μου Ανδρέα Α. Μαχαιρά “Μπέμπης” για την στήριξη και τα τρία χρόνια τώρα αλλά και όλα τα προηγούμενα σχεδόν σε όλες τις διοικήσεις.

Ευχαριστώ τον απλό κόσμο για τίς συνδρομές του και την συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις μας

Ευχαριστώ τον πρώην Δήμαρχο Διονύση Γκοτσουλια τον σημερινό Δήμαρχο Σπύρο Μυλωνά και τον Αντιδήμαρχο Άγγελο Καρατζά .

Ευχαριστώ όλα τα καταστήματα που βοήθησαν στα δύσκολα με τις συνδρομές τους .

Ευχαριστώ τον Αντώνη Λιάκο ( Σπάθα) για την προσφορά του

Ευχαριστώ τα περισσότερα παιδιά από το Δ.Σ για αυτά τα τρία χρόνια για τις χαρές και τις λύπες . Ευχαριστώ όλες τις οικογένειές και ατομικά φιλάθλους που τα δύο πρώτα χρόνια στο τοπικό ήταν κοντά μας εντός και εκτός.

Ευχαριστώ τον φροντιστή μας Γιώργο Αθανασόπουλο (ΚΡΟΥΞ) που δεν άφησε ποτέ την ομάδα και διαφύλαξε το υλικό μας για τους επόμενους .
Ευχαριστώ τον κύριο Αντώνη Αθανασόπουλο (Τσαπελας) που ήταν κοντά μας .

Ευχαριστώ τους δύο γενικούς αρχηγούς τον Βασίλη Καρβουνιάρη τα δύο πρώτα χρόνια και τον Νίκο Παρασκευόπουλο την τελευταία.

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας Γιώργος Γραψοπουλος και Σοφία Σακιωτη . Σημαντική η προσφορά της Μαρίας Αθανασοπούλου τα πρώτα δύο δύσκολα χρόνια.

Ευχαριστώ όλους τους ποδοσφαιριστές που πέρασαν αυτά τα τρία χρόνια ειδικά όμως αυτούς που είμαστε μαζί την φετινή χρονιά παλεύοντας μέχρι το τελευταίο λεπτό .

Ευχαριστώ τον αδερφό μου Τάκη που με ανέχτηκε για την ομάδα μας……

Ευχαριστώ τον Γιάννη Λεγατο για την προσφορά του. Κράτησε την ομάδα όρθια σε δύσκολες στιγμές .

Τέλος είναι μεγάλη εμπειρία να συνεργαστώ με τον προπονητή μας Αλέξη Γαβριλοπουλο τον μακροβιότερο στην ιστορία της Αχαικης.

Επιστρέφω στην θέση μου στην κερκίδα τέρμα δεξιά όπως μου είχε μάθει ο πατέρας μου .

Υ.Σ Συγνωμη για τα ορθαγραφικα λάθη και την σύνταξη. Επίσης αν έχω ξεχάσει κανένα που έχει προσφερει .

Καλή Αντάμωση καρδιά μου .

Ανδρέας Β. Μαχαίρας 29 Ιουνίου 2021