Όλα τα… σενάρια για την εξάδα!

To patragoal.gr σας παρουσιάζει τα σενάρια για την κατάκτηση της 6ης θέσης, που οδηγεί στα πλέι-οφ και που θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική.

H Παναχαϊκή καταρχήν με δύο στα δύο κόντρα σε Εργοτέλη και Ξάνθη είναι τουλάχιστον στην 6η θέση. Eιδάλλως, η ομάδα της Πάτρας με λίγα λόγια θα χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική από την ομάδα της Ρόδου που χθες κέρδισε τα Τρίκαλα (2-0). Όλα αυτά σε συνάρτηση σήμερα να κερδίσει τους Κρητικούς.  

Αν η Παναχαϊκή δεν κερδίσει σήμερα τον Εργοτέλη (14.45-ΕΡΤ-3), τα πράγματα γίνονται καλύτερα για τους Ροδίτες, οι οποίοι τελευταία αγωνιστική θα κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Για παράδειγμα, αν το παιχνίδι έρθει ισόπαλο ο Διαγόρας θα είναι στο +1. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν χάσει ο Διαγόρας στην Άρτα και η Παναχαϊκή δεν κερδίσει, τότε ο «γηραιός» θα προκριθεί στα πλέι-οφ. Στην περίπτωση που οι Πατρινοί σήμερα χάσουν, τότε ο Διαγόρας θέλει μόλις ένα βαθμό στην Άρτα, ώστε να είναι 6ος, ακόμη κι αν κερδίσει η Παναχαϊκή στην Ξάνθη.

Ξέρετε για ποιο λόγο; Διότι ο Διαγόρας υπερτερεί σε ισοβαθμία με την Παναχαϊκή, αφού κέρδισε στην Πάτρα με 1-0, ενώ στη Ρόδο το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο 1-1. Ο Εργοτέλης από την πλευρά του θέλει ένα βαθμό στα δύο τελευταία του παιχνίδια σε Πάτρα ή Λάρισα για να είναι και μαθηματικά στα πλέι-οφ και να μην εξαρτάται από τους υπολοίπους. Αν τον πάρει σήμερα στην Αγυιά εξασφαλίζει την εξάδα.

Τα Χανιά θέλουν νίκη σήμερα κόντρα στον Απόλλων Λάρισας για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την είσοδό τους. Ειδάλλως με μία ενδεχόμενη ήττα μπορεί να μπλέξουν. Στους Κρητικούς κάνουν και οι δύο βαθμοί στα  δύο τελευταία ματς (εντός σήμερα με Απόλλωνα Λάρισας και εκτός με Ιωνικό την Τετάρτη) για να είναι σίγουρα στα πλέι-οφ. Αν κερδίσουν σήμερα, κλείνουν θέση και μαθηματικά.