Έτοιμος για το… 2-1 ο Προμηθέας!

Με «όπλο» την έδρα η ομάδα του Προμηθέα υποδέχεται σήμερα (18.00 ΕΡΤ Sports 4) την ΑΕΚ στον 3ο μικρό τελικό της Stoiximan Basket League με στόχο να επιστρέψει στις νίκες και να πάρει προβάδισμα στη σειρά καθώς αυτή την στιγμή το σκορ είναι στο 1-1.

Η Πατρινή ομάδα εκτός από την κόπωση από τα συνεχόμενα ματς-δίνει αγώνες ανά 2-3 μέρες τον τελευταίο μήνα- έχει να αντιμετωπίσει και την απουσία του Δ. Αγραβάνη που είναι τιμωρημένος αλλά και την ενδεχόμενη απουσία του Λούντζη που είναι τραυματίας και αμφίβολος μέχρι στιγμής. Παρολαυτά η ομάδα του Γιατρά θα προσπαθήσει να πιάσει καλή απόδοση και να πάρει τη νίκη ώστε να κάνε το 2-1 και να φτάσει ένα βήμα από την κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα πολλοί είναι αυτοί που θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους στους Μέικον και Κλαβέλ μετά την εκπληκτική εμφάνιση που έκαναν αμφότεροι στο παρκέ του ΟΑΚΑ και τα ιστορικά ρεκόρ που κατέγραψαν με τις επιδόσεις τους. Να σημειωθεί πως ο Προμηθέας δεν έχει χάσει από την ΑΕΚ φέτος στην Πάτρα και γενικότερα η ήττα που γνωρίσε στο πρόσφατο ματς του ΟΑΚΑ ήταν η πρώτη τη φετινή σεζόν αφού μέχρι τότε μετρούσε τέσσερις νίκες. Στο αγωνιστικό μέρος η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς νέα προβλήματα για τον Μάκη Γιατρά ο οποίος δεν ξέρει αν θα είναι έτοιμος ο Μιχάλης Λούντζης λόγω τραυματισμού.

Ο προπονητής του Προμηθέα Μάκης Γιατράς θα έχει στη διάθεσή του λοιπόν σίγουρα τους: Χριστοδούλου, Κλαβέλ, Γιαννόπουλο, Γιάννη Αγραβάνη, Τζέριαν και Τζεράι Γκραντ, Φορντ και Αγκμπελίζ, καθώς και τους νεαρούς Μπαζίνα, Τανούλη, Κουρουπάκη και Βασιλείου. Το παιχνίδι έχουν οριστεί να διευθύνουν ο διεθνής Χρυσόστομος Σχινάς (Αττικής) και οι Αντώνης Αναστόπουλος (Κ.Ν. Πελοποννήσου) και Γιάννης Μαλαμάς (Κρήτης), ενώ κομισάριος θα είναι ο πατρινός Γιώργος Θεοδωρόπουλος. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά τηλεοπτικά και διαδικτυακά από το EΡΤFlix (ERTsports4) και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4.

Για το σημερινό παιχνίδι μίλησε χθες στο blog του ΕΣΑΚΕ ο Μιχάλης Λούντζης ο οποίος δήλωσε:

«Η σειρά των μικρών τελικών είναι πολύ εντυπωσιακή μέχρι στιγμής. Τα δύο παιχνίδια που έχουν ήδη παιχθεί ήταν αμφίρροπα και εντυπωσιακά. Ενδεικτικό του πλούσιου θεάματος ήταν το Game 2 στο ΟΑΚΑ, όπου σύνολο σημειώθηκαν 214 πόντοι χωρίς παράταση και ευχαριστηθήκαμε το παιχνίδι.

Η κούραση για όλους είναι μεγάλη, μιας και τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα, όμως είμαστε επαγγελματίες και ξέρουμε πως έχουν μείνει δύο βήματα για την 3η θέση, που είναι σημαντική για το γόητρό μας. Το αυριανό παιχνίδι είναι κομβικό νομίζω και πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, η οποία φέτος αποτελεί το μεγάλο μας όπλο και να κάνουμε το 2-1, ώστε να βρεθούμε ακόμα πιο κοντά στην 3η θέση.

Η Α.Ε.Κ. αποτελεί έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και το έχει αποδείξει και στα δύο πρόσφατα παιχνίδια της σειράς των μικρών τελικών και σίγουρα θέλει και αυτή να κλείσει επιτυχώς τη σεζόν. Με προσήλωση λοιπόν στον στόχο, συγκέντρωση και καλή διαχείριση νομίζω πως στο τέλος εμείς θα χαμογελάσουμε»!