A.O. Άβυθος: “Απαντήστε μας, αλλιώς θα κινηθούμε νομικά”

Ανακοίνωση με αιχμές για το γήπεδο Αβύθου εξέδωσε η διοίκηση της ομάδας.

Αναλυτικά:

“Γήπεδο Αβύθου: Η νέα πλατεία Αγίας Λαύρας;

Έχουν περάσει σχεδόν επτά μήνες από την ημέρα που με δική μας προθυμία αποχωρήσαμε από το Δημοτικό Στάδιο της Αβύθου με στόχο την γρήγορη και απροβλημάτιστη ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής, αν και γνωρίζαμε τι ταλαιπωρία θα ήταν αυτό για όλα τα τμήματα του Συλλόγου μας.

Θεωρούσαμε ότι θα ήταν και οι τελευταίοι μήνες που ο Σύλλογος μας θα έφευγε από το “σπίτι” του, για ακόμη μια φορά, όπως συνέβαινε τα τελευταία 5 χρόνια, πληρώνοντας ιδιωτικά γήπεδα για να κάνει προπόνηση και παρακαλώντας γειτονικά σωματεία για μια ώρα προπόνησης στο γήπεδο τους.

Δυστυχώς όμως μέχρι και σήμερα και ενώ οι εργασίες της προγραμματισμένης ανακατασκευής του χλοοτάπητα (με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που ήρθε με αποκλειστικές ενέργειες του Συλλόγου μας εδώ και 3χρόνια) είχαν ξεκινήσει, έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο και απομένει μόνο η τοποθέτηση του συνθετικού χλοοτάπητα, για κάποιο λόγο τον οποίο αναζητούμε αλλά κανείς δεν μας δίνει σαφή απάντηση, οι εργασίες έχουν σταματήσει.

Όλο αυτό το διάστημα, βρισκόμαστε διαρκώς σε εγρήγορση και με διάθεση να βοηθήσουμε να προχωρήσει το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται, όπως κάναμε πάντα για το γήπεδο της Αβυθου με προσωπικό χρόνο και κόστος. Λαμβάνουμε εδώ και μήνες καθησυχαστικές απαντήσεις από την δημοτική αρχή, ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο στην ώρα του. Ο Ιούνιος έγινε Ιούλιος, έγινε Αύγουστος έγινε Σεπτέμβριος και πλέον βγαίνει και ο Οκτώβριος, χωρίς να υπάρχει φως στον ορίζοντα.

Η αθλητική φθορά που έχει προκληθεί από όλες αυτές τις κωλυσιεργίες την φετινή χρονιά είναι ανυπολόγιστη καθώς η ακαδημία μας δεν μπορεί να αναπτυχθεί φυσιολογικά χωρίς μεγάλο γήπεδο, ενώ και η ανδρική μας ομάδα αναγκάζεται να ξενιτεύεται και πάλι στο γήπεδο του Δημητροπουλου όπου δεν υπάρχει πλέον ούτε λεκάνη στην τουαλέτα, πόσο μάλλον παροχές όπως ηλεκτρικό ρεύμα και ζεστό νερό.

Η ψυχική φθορά δε; την ώρα που έχουμε καταθέσει την ψυχή μας, τα χρήματα μας και τον προσωπικό μας χρόνο για να φέρουμε το γήπεδο στην κατάσταση που ονειρευόμαστε, αποστέλλουμε συνεχώς έγγραφα στα οποία δεν λαμβάνουμε απαντήσεις και οι μόνες απαντήσεις που παίρνουμε έχουν πάντα χαρακτήρα μετακύλησης ευθυνών μεταξύ Δήμου και εργολάβου.

Μετά από χρόνια καταφέραμε να ανανεώσουμε τον μαραμένο αθλητικό πνεύμονα της περιοχής ανακαινίζοντας με προσωπικά έξοδα αρκετά τμήματα των κτηριακών εγκαταστάσεων του γηπεδου, βοηθώντας και συνεισφέροντας οικονομικά στην κατασκευή του γηπέδου 7Χ7 και φέρνοντας και πάλι δεκάδες παιδιά της περιοχής στον αθλητισμό. Πλέον νιώθουμε κουρασμένοι και αγανακτισμένοι, έχοντας την αίσθηση ότι πάντα <<κάποιος>> μας τραβάει πίσω.

Από σήμερα κιόλας θα φροντίσουμε να βρούμε ποιος είναι αυτός ο <<κάποιος>> χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας και κυρίως αυτά που μας παρέχει ο νόμος, προκειμένου να ενημερώσουμε τους αθλητές μας, του γονείς της ακαδημίας μας αλλά και τους κατοίκους της περιοχής για το ποιος ευθύνεται για την ταλαιπωρία που υφίστανται.

Τέλος, περιμένουμε την άμεση απάντηση στο από !!08/09/22!! αίτημα μας προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας αφού σε διαφορετική περίπτωση οφείλουμε να ακολουθήσουμε επίσης την όποια νομική οδό έχουμε στην διάθεσή μας”.