Patras IQFOIL European Championship: H Ελλάδα στον «χρυσό» στόλο με Κοκκαλάνη, Τσορτανίδη

Η μεγάλη είδηση που αφορά στην Ελλάδα από την 3η, σε αγωνιστικό επίπεδο, ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος IQFOIL το οποίο συνεχίζεται στην Πάτρα ήταν η είσοδος του Βύρωνα Κοκκαλάνη και του Λεωνίδα Τσορτανίδη στον «χρυσό» στόλο της διοργάνωσης!

Μία τεράστια επιτυχία για Ελληνικά πανιά, που δείχνει και τη συνεχή άνοδο του ιστιοπλοϊκού κινήματος της χώρας μας.

Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης ήταν 37ος και ο Λεωνίδας Τσορτανίδης 49ος. Έτσι εξασφάλισαν την είσοδό τους στους πρώτους «57» των αγώνων και αυτό σημαίνει ότι θα έχουν την ευκαιρία στη συνέχεια της διοργάνωσης ανταγωνιστούν με τους καλύτερους του κόσμου!

Και γιατί οι καλύτεροι του κόσμου, ενώ πρόκειται για Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα; Γιατί η διοργάνωση έχει χαρακτήρα Open, αφού από την Πάτρα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό ποιοι θα κερδίσουν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στη Χάγη τον προσεχή Αύγουστο. Και από το Παγκόσμιο θα κριθούν ποιοι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες θα κερδίσουν τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν το 2024 στο Παρίσι.

Ν. ΦΑΡΜΑΚΗΣ: «ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ»

Τις εγκαταστάσεις που φιλοξενούνται οι πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριες στο Ρίο στο ξενοδοχείο PortoRio επισκέφτηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος, Φαρμάκης. Μάλιστα ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, Κώστα Καλογερόπουλο και τον αντιπρόεδρο του ΙΟΠ και μέλους της διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, Κώστα Γεωργόπουλο, για την πορεία της διοργάνωσης και τις προοπτικές που ανοίγονται.

«Είδα όμορφες εικόνες που διαφημίζουν την περιοχή μας» υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης και συμπλήρωσε: «Εικόνες που μας θυμίζουν ότι βρισκόμαστε σε έναν ευλογημένο τόπο. Αυτό τον τόπο έχουν την ευκαιρία περίπου 250 αθλητές να τον απολαύσουν με τις καλύτερες συνθήκες. Η διοργάνωση τέτοιου είδους και κλάσης αγώνων μόνο παρακαταθήκη αποτελούν για το μέλλον. Η Πάτρα, η Αχαΐα, η Δυτική Ελλάδα συνολικά έχουν μπει τα τελευταία χρόνια στον αθλητικό χάρτη Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια. Μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις την τελευταία τριετία λαμβάνουν χώρα και δίνουν σε όλους να καταλάβουν τι σημαίνει Δυτική Ελλάδα, τι σημαίνει Ολυμπιακή γη και σε δείχνουν σε εμάς τους ίδιους τις δυνατότητες που υπάρχουν για περαιτέρω εξέλιξη».

KIRAN BADLOE: «ΠΡΟΚΛΗΣΗ, ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ»

«Το IQFOiL είναι μια νέα πρόκληση, μαθαίνω κάθε μέρα και γίνομαι ακόμα καλύτερος. Έχω αποδεχτεί τη πρόκληση να γίνω το ίδιο καλός και σε αυτή τη Kατηγορία». Αυτά τόνισε στις δηλώσεις του ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο στην Κατηγορία RSX, KiranBadloe από την  Ολλανδία και πρόσθεσε: «Είμαι αλήθεια χαρούμενος που βρίσκομαι στην Πάτρα και συμμετέχω στους αγώνες. Είναι μια ωραία περιοχή και ιστιοπλοϊκά όλοι μας το απολαμβάνουμε αρκετά. Οι άνεμοι λειτουργούν υπέρ μας. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, όλα είναι τέλεια οργανωμένα όπως και οι εγκαταστάσεις αλλά και οι παροχές. Οι άνεμοι στην Πάτρα μας βοηθούν για να δίνουμε το καλύτερο μας εαυτό στο RSX ή IQFOiL Αυτή τη στιγμή προτιμώ το IQFOiL καθώς ασχολήθηκα πολύ καιρό με το RSX και πέτυχα τους στόχους μου. Επαναλαμβάνω το IQFOiL είναι μια νέα πρόκληση και απολαμβάνω τις προκλήσεις».

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Σήμερα διεξήχθησαν τέσσερις ιστιοδρομίες για τον «χρυσό» και άλλες τέσσερις για τον «ασημένιο» στόλο.

Στους Άνδρες στον «χρυσό» στόλο προηγείται ο Γερμανός SebastianKoerdel με τον Βύρωνα Κοκκαλάνη να βρίσκεται στην 37η θέση και τον Λεωνίδα Τσορτανίδη στην 45η θέση.

Στις Γυναίκες στον «χρυσό» στόλο προηγείται η SharonKantor από το Ισραήλ. Στον «αργυρό» στόλο η Δανάη Ποντίφηξ βρίσκεται στην 11η θέση.

Τα αποτελέσματα είναι προσωρινά, πριν από τις αποφάσεις των ενστάσεων. Τα οριστικά μπορείτε να τα πληροφορείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://iqeuropeans2023greece.sailti.com/en/default/races/race-resultsall

ToOpenPatrasEuropeanChampionshipIQFOiL 2023 διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πατρών, με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, την κλάση IQFOiL και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων και με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.