ΕΠΣ Ηλείας: Στις 14 Μαΐου η νέα ημερομηνία για τις εκλογές

Οι εκλογές της ΕΠΣ Ηλείας που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν μεθαύριο Τετάρτη, με φυσική παρουσία στο Ενωσιακό γήπεδο της Σπιάντζας, αναβλήθηκαν λόγω των περιοριστικών μέτρων της Πολιτείας και προκηρύχτηκαν από την ΕΠΣΗ για τις 14 Μαΐου και πάλι στο Ενωσιακό.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Ηλείας έχει ως εξής:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε την αναβολή της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των σωματείων – μελών της Ένωσης, που είχε συγκληθεί για την 31-3-2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 16.00 στο Ενωσιακό Γήπεδο «Άγγελος Αναστασόπουλος» με θέμα τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Εκτελεστικής και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Η αναβολή αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των συνεχιζόμενων εξαιρετικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα συνεπεία της πανδημίας Covid-19 και των έκτακτων μέτρων που διατηρήθηκαν σε ισχύ από την Πολιτεία με την υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 18877/2021 ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1194/τ. Β’, το οποίο εκδόθηκε το Σάββατο 27-3-2021.

Έως τότε η Ε.Π.Σ. Ηλείας ήταν υποχρεωμένη, κινούμενη με βάση την αρχή της νομιμότητας κατά τη θεσμική της ευθύνη και αντίθετα προς τις ανεύθυνες δηλώσεις κάποιων που επιθυμούν να αποφύγουν πάση θυσία τις εκλογές φοβούμενοι το αποτέλεσμά τους, να συνεχίσει κανονικά την εκλογική διαδικασία και την προετοιμασία της Γενικής Συνέλευσης, δεδομένου ότι δεν ήταν γνωστό εάν η τελευταία αυτή ΚΥΑ θα παρέτεινε τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού και αν μεταξύ αυτών θα περιλαμβανόταν η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων, όπως και έγινε. Η αναβληθείσα Γενική Συνέλευση ορίστηκε για την Παρασκευή 14-5-2021 και ώρα 16.00 στο Ενωσιακό Γήπεδο».