ΕΠΣ Καβάλας: Ζητάει αναβολή στην έναρξη προετοιμασίας στα σωματεία της

Ανακοίνωση της ΕΠΣ Καβάλας για τις υγειονομικές εξελίξεις στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Η έξαρση των κρουσμάτων στην Π.Ε Καβάλας, δεν έχει αφήσει αδιάφορη την ΕΠΣ Καβάλας η οποία συνιστά την προσωρινή αναβολή έναρξης των προπονήσεων προετοιμασίας κατά 10 ημέρες.

Ήδη αρκετές ομάδες έχουν ανακοινώσει την αναβολή της έναρξης προετοιμασίας ενώ κάποιες ομάδες που έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις έχουν «μπει στον πάγο» για τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣ Καβάλας:

«Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, αντιλαμβανόμενη πλήρως τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19 τις τελευταίες ημέρες τόσο στην ελληνική επικράτεια, όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, συνιστά σε όλα τα σωματεία της δύναμής της, τα οποία είχαν προγραμματίσει την έναρξη των προετοιμασιών των ομάδων τους για αυτές τις ημέρες, να τις αναβάλουν κατά δέκα ημέρες, ώστε οι συνθήκες της προετοιμασίας τους να είναι πιο ασφαλείς.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΠΣ Καβάλας γνωστοποιεί το πρωτόκολλο υγιεινής και τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για ασφαλή και γεμάτη προστασία επιστροφή των αθλητών στις ομαδικές προπονήσεις.

Τέλος, η Ένωση οφείλει και αυτή με τη σειρά της, ως διοργανώτρια αρχή, να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και να επιστήσει την προσοχή σε όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού (και όχι μόνο) για τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του Κορωνοϊού, αποφυγή συνωστισμού σε διάφορες εκδηλώσεις και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο συνάνθρωπο.»