Λιγότερο από το 1/3 των ποδοσφαιρικών σωματείων στο “Μητρώο” της ΓΓΑ

Τα ερασιτεχνικά σωματεία του ποδοσφαίρου δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΓΑ και στην πλειοψηφία τους δεν υπέβαλαν δικαιολογητικά για να εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων να πάρουν την «Ειδική Αθλητική Αναγνώριση» να μοιραστούν τα 12 εκάτ. ευρώ που έχουν ανακοινωθεί ως επιχορήγηση και τυχόν άλλα ωφελήματα που θα υπάρξουν, σύμφωνα με το soccerplus.gr!

Μόνο 804 σωματεία του ποδοσφαίρου, από τα 2.599 της δύναμης της ΕΠΟ, έδειξαν ενδιαφέρον για να υπαχθούν στο «Μητρώο». Δηλαδή λιγότερο από το 1/3 των σωματείων.Οι λόγοι είναι πολλοί. Αφενός η δυσκολία συγκέντρωσης των απαιτούμενων εγγράφων. Αφετέρου ότι η ΕΠΟ εξαιρέθηκε από τις προβλέψεις του νόμου και διατηρεί την αυτονομία ως προς τον τρόπο τέλεσης των εκλογών για την ανάδειξη διόικησης.

Ωστόσο ενδεχομένως να προκύψει θέμα με τις εκλογές των Ενώσεων στις οποίες συμμετέχουν τα πρωτοβάθμια σωματεία. Στην ΕΠΟ λένε ότι εκτός από το θέμα του χρόνου των εκλογών υπάρχουν διατάξεις στο νέο αθλητικό νόμο υπάρχουν κι άλλες διατάξεις που αφορούν τη λειτουργία των Ενώσεων.