Ματς που ίσως «δείξει» την εξάδα!

Καθοριστικό για τη σύνθεση της εξάδας των play off είναι το παιχνίδι που γίνεται στα Περιβόλια των Χανίων. Μόλις πριν από τέσσερις αγωνιστικές η ΠΑΕ Χανιά ήταν έξι θέσεις και 11 βαθμούς πίσω από τον δεύτερο στη βαθμολογία Διαγόρα.

Ωστόσο οι τέσσερις διαδοχικές ήττες του Διαγόρα έφεραν την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου μια θέση και ένα βαθμό πίσω του. Και αυτό γιατί τα Χανιά στο ίδιο διάστημα έκαναν τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Βέβαια η ανάκαμψη ξεκίνησε από τις αρχές Μαρτίου, με την ΠΑΕ Χανιά να έχει 14 βαθμούς στα επτά τελευταία παιχνίδια, ενώ είχε 11 στα 10 πρώτα! Όπλο η άμυνα, αφού επιθετικά μόλις στο τελευταίο παιχνίδι κατάφερε να πετύχει δύο γκολ!

Έτσι αν η ΠΑΕ Χανιά κερδίσει το παιχνίδι θα ξεπεράσει τον Διαγόρα, που θα πρέπει να ανησυχεί και για τη θέση του στην εξάδα. Είναι ένα σπάνιο φαινόμενο για το ελληνικό ποδόσφαιρο μια ομάδα να κάνει πέντε διαδοχικές νίκες και αμέσως μετά να υφίσταται τέσσερις διαδοχικές ήττες! Στον πρώτο γύρο στη Ρόδο οι δύο ομάδες ήλθαν ισόπαλες, με το Διαγόρα να ανοίγει το σκορ στο 50’ με σουτ του Μπαστακού, αλλά την ΠΑΕ Χανιά να ισοφαρίζει στο 85’ με σουτ του Μασένα.