Οι σκέψεις για την επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου

Πλέον, μοιάζει ορατό και πιθανό το ενδεχόμενο της επιστροφής στην αγωνιστική δράση στο ποδόσφαιρο και της επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων σε Super League 1 και Super League 2, περίπου στα μέσα του Ιουνίου.

Μάλιστα εχθές είδαν το φως της δημοσιότητας και κάποια σενάρια που κάνουν λόγο για διεξαγωγή των play off της Super League σε ουδέτερες έδρες και φυσικά σε άδεια από κόσμο γήπεδα.

Όπως όλα δείχνουν, η ημερομηνία-ορόσημο για την καραντίνα είναι η ερχόμενη Δευτέρα 27 Απριλίου, όταν και θα ανακοινωθούν τα χρονοδιαγράμματα άρσης των μέτρων απαγόρευσης από την κυβέρνηση. Αυτές τις κυβερνητικές ανακοινώσεις περιμένουν εναγωνίως και οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου για να δουν αν θα υπάρξει τελικά ή όχι επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Όσο περνούν οι ημέρες και η καμπύλη της επιδημίας παραμένει επίπεδη τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για επιστροφή στην αγωνιστική δράση τη φετινή σεζόν. Η επιστροφή αυτή πιθανόν θα γίνει στα μέσα Ιουνίου καθώς όλες οι ομάδες θα χρειαστούν περίπου 4 εβδομάδες προετοιμασίας προκειμένου να επανέλθουν σε επαγγελματικά επίπεδα φυσικής κατάστασης και αγωνιστικής ετοιμότητας οι ποδοσφαιριστές. Έτσι, αν οι προπονήσεις επιτραπούν, μαζί με τις υπόλοιπες δραστηριότητες στα μέσα Μαΐου, τότε οι αγώνες θα ξεκινήσουν περίπου ένα μήνα αργότερα.

Συνεδριάζει σήμερα η Super League 2

Κατά τη διάρκεια όλης της υγειονομικής κρίσης, από τις αρχές Μαρτίου έως σήμερα, η Super League 2 τηρεί στάση αναμονής και έχει καταστεί σαφές ότι θα ρυθμίσει τη στάση της ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λάβει το Υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και η Super League.

Οι διαφορές μεταξύ των δύο κατηγοριών βέβαια είναι αρκετές, μεταξύ των οποίων είναι και τα οικονομικά μεγέθη, υπάρχει όμως και κάτι πρακτικό καθώς στην κατηγορία που αγωνίζεται η Παναχαϊκή απομένουν δύο ακόμα αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ενώ στην Super League αυτή έχει ολοκληρωθεί.

Παραταύτα, η Super League 2 αποφάσισε να πρωτοτυπήσει και έτσι το ΔΣ της Ένωσης Super League 2 – Football League θα γίνει σήμερα Πέμπτη στις 14:00, μία ημέρα νωρίτερα πριν το επικείμενο ΔΣ της Super League. Αφορμή για τη τηλεδιάσκεψη θα είναι η επικείμενη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και η πιθανή επανέναρξη των προπονήσεων.

Το ΔΣ θα επικεντρωθεί στον προγραμματισμό της επόμενης μέρας, ενώ θα συζητηθεί και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Την Παναχαϊκή θα εκπροσωπήσει ο Απόστολος Βεντουρής.

Διαγνωστικά τεστ πριν τη σέντρα

Από τα δύο αυτά ΔΣ, της Super League και της Super League 2-Football League, θα προκύψουν αρκετά στοιχεία για το πως θα πορευθεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο την επόμενη μέρα και με ποιον τρόπο θα ολοκληρωθεί η χρονιά. Επειδή προέχει η υγεία αθλητών, προπονητών και διαιτητών το πιθανότερο είναι οι ομάδες να ζητήσουν από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, σε συνεργασία φυσικά με το Υπουργείο Υγείας, να διενεργηθούν έλεγχοι και διαγωνιστικά τεστ σε όλους τους εμπλεκόμενους, από ποδοσφαιριστές μέχρι και διαιτητές, προκειμένου να αποφευχθεί ένα κακό σενάριο διασποράς του ιού στις τάξεις των επαγγελματικών ομάδων.

Πηγή: passports