Οριστική συμφωνία με ΕΡΤ – Αποβάλλεται η Ζάκυνθος

Super League 2 και ΕΡΤ ήρθαν σε οριστική συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Το deal που ανέρχεται στα 4,3 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνει μεταδόσεις για έξι ματς (3 ανά όμιλο), ανάμενεται να τεθεί σε ισχύ -πιθανότατα- από την 5η αγωνιστική.

Γίνονται πάντως προσπάθειες καλυφθεί τηλεοπτικά η εμβόλιμη της Τετάρτης 24/11 κάτι το οποίο θα ξεκαθαρίσει το αργότερο έως αύριο.

Παράλληλα στο ΔΣ της Δευτέρας (22/11) γνωστοποιήθηκε και η αποβολή της Ζακύνθου από το πρωτάθλημα.

Όπως αναφέρει στην ενημέρωσή της η διοργανώτρια, απορρίφθηκε αίτηση αναστολής κατά των αποφάσεων της ΕΕΑ με συνέπεια να ανακληθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής.

Η Ζάκυνθος πάντως έχει καταθέσει νέα αίτηση αναστολής στο Διοικητικό Εφετείο και το μόνο σίγουρο είναι το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό την Τετάρτη (24/11) θα αναβληθεί.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του ΔΣ της Δευτέρας (21/11):

1) Έγινε αποδεκτή η πρόταση της ΕΡΤ ως προς το οικονομικό της σκέλος με διαφοροποίηση στον διαμοιρασμό του μπόνους.

2) Με έγγραφο της ΕΕΑ μας γνωστοποιήθηκε η υπ. αριθμ. 451/21 απόφαση του Θ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με την όποια απερρίφθη η αίτηση αναστολής της ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ κατά των αποφάσεων της ΕΕΑ με τις οποίες δεν της χορηγήθηκε το προβλεπόμενο στις διατάξεις του άρθρου 77 Α Ν 2725/99 πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022. Συνεπώς σύμφωνα με το άρθρο 57 παρ. 3 του Ν 4809/21 η ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ αποβάλλεται από το πρωτάθλημα της Super League 2.