Ο ΝΟΠ είχε γενέθλια και έγινε 94 ετών

Γενέθλια έχει χθες ο ιστορικός ΝΟΠ ο οποίος έγινε 94 ετών, καθώς ιδρύθηκε  στις 18 Απριλίου του 1929  και για αυτό το λόγο η διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση με μήνυμα από τον πρόεδρο του Ομίλου, Γιώργο Μάνεση.

 Η ανακοίνωση-χαιρετισμός του Γιώργου Μάνεση αναφέρει:

Αγαπητοί φίλοι, μέλη, συνεργάτες , αθλητές και αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Πατρών,

Ταξιδεύοντας νοερά πίσω στο παρελθόν, στις 18 Απριλίου του 1929 στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πατρών, στη οδό Ρ. Φεραίου όπου συνήλθε η ιδρυτική συνέλευση του ΝΟΠ, θα συναντήσουμε το πρώτο οκταμελές διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον σπουδαίο πατρινό επιχειρηματία  Σοφοκλή Κόλλα .

Σήμερα γιορτάζουμε τα 94 χρόνια σπουδαίας ιστορίας του Ναυτικού  Ομίλου Πατρών και είμαι υπερήφανος να τον υπηρετώ.

Ο  ΝΟΠ καταγράφεται ως ένα από τα πιο ιστορικά αθλητικά σωματεία με συνεχή και σημαντική παρουσία  στα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα της Πάτρας και της Ελλάδος.

https://eee0534026954405dfab738f3d33119e.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html Στη διάρκεια σχεδόν ενός αιώνα λειτουργίας, δεκάδες χιλιάδες πολίτες αυτής της πόλης έχουν μάθει κολύμπι στο ΝΟΠ, έχουν φορέσει την μπλούζα με το σταυρό και το δελφίνι στο στήθος τους, έχουν φωνάξει το σύνθημα ΧΙ ΠΙ ΡΑ, έχουν χαρεί με τις διακρίσεις και έχουν κλάψει από τις αποτυχίες, έχουν συμμετάσχει και έχουν διασκεδάσει στις κοινωνικές δράσεις. Χιλιάδες πατρινοί και Πατρινές αισθάνονται υπερήφανοι για το ΝΟΠ και την Πάτρα.

Ο ΝΟΠ πιστεύουμε ότι έχει εκπληρώσει στο μέγιστο το σκοπό της ίδρυσής του, που είναι η διάδοση της αγάπης για την θάλασσα και τον ναυτικό αθλητισμό στην νεολαία και στους πολίτες της πόλης.

Συνεχίζουμε να προσπαθούμε με βάση τις αρχές και αξίες του αθλητισμού και του ολυμπισμού επενδύοντας σε νέα αθλήματα και σε υψηλό επίπεδο αθλητικής προετοιμασίας από διακεκριμένους προπονητές.

Τέλος θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη υποστήριξή προς τον Ναυτικό Όμιλο Πατρών και στο κοινό όραμά για την πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία του ναυταθλητικού κέντρου του Ομίλου, ως προσφορά στη νεολαία και τους πολίτες της Πάτρας  για τον επόμενο αιώνα
Εύχομαι καλή συνέχεια στο ΝΟΠ και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα γιορτάσουμε τα 100 χρόνια με νέες και σημαντικές επιτυχίες.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς, Γιώργος Μάνεσης.